Hobby en vrije tijd

Een prachtige show in een Marokkaanse tent

Met een sfeervolle Marokkaanse tent zit u altijd goed. Zeker wanneer u een evenement op de planning heeft staan. In deze tent, met een doorsnede van 6 meter en een hoogte van 5 meter, geeft u zeker een mooi showtje weg! En met het klassieke motief vindt u uw tent in het donker altijd terug. Deze uitstraling maakt de Marokkaanse tent prima geschikt als minitheater. Slaat de voorstelling aan? Rits gewoon de zijkanten eraf om uw publiek meer ruimte te geven. U huurt deze tent makkelijk via Theatercollectief de Muzen. En als u toch aan het kijken bent, heeft u de middeleeuwse tent al gezien? Dat is pas echt in stijl optreden!

Met een Marokkaanse tent op uw evenement heeft u niet zomaar een dak boven uw hoofd

Kent u Theater Collectief de Muzen al? Deze specialist biedt een ruim assortiment aan prachtige tenten. Bijvoorbeeld de Marokkaanse tent. Dat houdt uw bezoekers wel droog, ongeacht de weersomstandigheden. Bezoekers komen bovendien helemaal in de stemming voor uw theatervoorstelling of festival. U huurt een Marokkaanse tent bij Theatercollectief de Muzen in Tiel. Hier vindt u trouwens alles dat u nodig heeft voor een dag of weekend dat tot de verbeelding spreekt. Letterlijk! Een middeleeuwse tent? Wordt geregeld! Decorstukken, theaterdoeken en rekwisieten? Geen probleem! Licht en geluid om de ervaring compleet te maken? U raadt het al, Theatercollectief de Muzen helpt u verder! Informeer van tevoren wel even naar de beschikbaarheid, want het is druk. En ze kunnen (nog) niet toveren!

Een middeleeuwse tent die niets van zijn praktisch nut heeft verloren

Heeft u wel eens gekampeerd? Dan weet u als geen ander dat tenten van tegenwoordig best prettig slapen. Hoe anders was dat eeuwen geleden? Veldslagen, volksverhuizingen, staatsbezoeken, overal waren tenten voor nodig. En dat betekende dat een middeleeuwse tent vooral praktisch moet zijn. Oordeel zelf en zie hoe makkelijk deze tenten opgezet kunnen worden. Opgebouwd bieden ze ruimte aan maar liefst 50 mensen en dan heeft u nog ruimte over voor een speelvlak ook! Te groot? Dan heeft Theatercollectief de Muzen ook nog een ander middel(eeuws) maatje in de aanbieding: de Marokkaanse tent. En omdat deze tent kleiner is dan 50m2, hoeft u niet aan allerlei regels en normen te voldoen die voor andere tijdelijke constructies wel gelden.

Waterpijp: Wat mag wel, wat mag niet

Sinds 1 juli 2008 is het niet meer toegestaan om te roken in de horecagelegenheden die voor publiek bestemd zijn. Tot 2008 waren horecazaken zonder personeel uitgezonderd van deze regelgeving maar sinds 2008 moeten ook deze horecagelegenheden eraan geloven en mag ook hier niet meer gerookt worden. Maar toch bestaan er nog lounges waar waterpijp gerookt wordt. In dit artikel zal worden besproken waarom dit nog wel mogelijk is.

In principe vallen shisha lounges net als alle andere cafés onder het rookverbod in de horeca. De bezoekers van shisha lounges gaan juist voor het roken van een waterpijp naar de cafés want dit is waar ze bekend om staan. Toch dienen de lounges dezelfde voorzorgsmaatregelen als andere horeca bazen te treffen.

Een mogelijkheid om het roken van een waterpijp toch mogelijk te maken is om een speciale rookruimte in te richten. De shisha lounges zouden natuurlijk de zaak helemaal als rookruimte willen houden, maar dit is dan weer niet toegestaan. Vooral voor shisha lounges die zich alleen richten op het roken van de waterpijp kan dit erg vervelend zijn. Er moet namelijk ook een “niet rook ruimte” aanwezig zijn om een “rook ruimte“ te hebben. De meeste shisha lounges hebben daarom een gedeelte van de lounge moeten omtoveren tot niet rook ruimte om zo aan de wetten te voldoen. Voor horecabedrijven waarbij waterpijp roken een bijzaak is, kunnen makkelijker aan deze verplichting voldoen.

Op een terras is het tevens wel gewoon toegestaan om waterpijp te roken. Dit is ook toegestaan op een overdekt terras, alleen moet er wel minstens één kan helemaal open zijn. Bovendien mag de rook van de waterpijp niet voor hinder zorgen. Een vaste aanbouw, zoals een serre, mag niet geteld worden als een terras.

Voor shisha lounges kunnen tabakvervangers als herbal tabak ook een uitkomst bieden. Waterpijp steentjes bevatten bijvoorbeeld geen tabak waardoor deze niet vallen onder het rookverbond van de horeca. Op deze manier hoef je geen speciale rookruimte te hebben om waterpijp te roken.

http://premium-hookahs.nl

De introductie van de 3d pen

De aankondiging van de eerste 3dpen heeft een opmerkelijk verhaal. In februari 2013 werd er via crowdfunding een oproep van Wobbleworks om 30.000 dollar gevraagd om de ontwikkeling van een printerpen te bekostigen. Het enthousiasme was zo groot dat men niet het gevraagde bedrag binnen kreeg, maar maar liefst 2 miljoen dollar meer! Dit succes resulteerde in de eerste 3d pen ter wereld: de 3Doodler pen. Lovende woorden en vertrouwen werden uitgesproken door opiniepeilers over de hele wereld. Deze pen zou een revolutie veroorzaken!

Meerdere merken op de markt

Dit succes bleef uiteraard niet onopgemerkt en al gauw volgden andere fabrikanten met hun versie van een 3d pen. Heden ten dage zijn er zo’n 8 prominente merken die over de hele wereld hun printerpennen verkopen. Opvallend is echter dat er grote verschillen tussen de pennen zitten. Zo verschillen de ontwerpen van de pen onderling, is de ene gebruiksvriendelijker dan de ander en nog maar niet te zwijgen over de prijs. Deze verschillen aanzienlijk onderling. Omdat de 3d pen zo’n succes werd, kwam er ook al snel namaak op de markt. Imitatiepennen die levensgevaarlijk bleken te zijn. Zo kon er bij die pennen maar zo eens een transformator spontaan ontploffen.

De toekomst van de 3d pen

Vanaf die eerste lancering in 2013 was de 3d pen dus een hit. En de ontwikkeling van de pen ging snel. Als je de huidige generatie 3d pennen vergelijkt met de eerste generatie, dan is het verschil groot. Wat opvalt is dat de pen veel smaller is geworden. En dat is zeer prettig voor kleine kinderhandjes. Kinderen zijn dol op 3d pennen! Verder is het nu mogelijk met de verschillende filamenten te werken. Ook is het gebruik van de pen zeer eenvoudig geworden. De toekomst van de printerpen is daarmee veiliggesteld. Lees meer hier bij de 3dpenclub.

 

De nieuwste ontwikkelingen van de 3d pen

De 3d printer pen heeft al een hele ontwikkeling doorgemaakt sinds deze op de markt is verschenen. De eerste versie was een dikke pen die niet erg geschikt was voor kinderhandjes. Want kinderen zijn dol op het tekenen met een 3d pen. Er is dus in de loop der tijd een steeds smallere pen verschenen. Verder is de pen wat betreft gebruik van het filament vereenvoudigd. Het filament is als het ware de inkt van de pen. De inkt is in dit geval vervangen door plastic. Dit plastic wordt op strengen van (meestal) 5 meter geleverd in vele kleuren. Het plastic gaat door de pen en wordt in de punt door een nozzle verhit, waardoor het plastic smelt en er mee getekend kan worden.

De filamenten

Er zijn twee verschillende soorten filamenten, ABS en PLA. De eerste wordt het meest gebruikt. ABS wordt gebruikt voor vele doeleinden, zoals speelgoed, het dashboard van de auto etc. Het is niet hittegevoelig en is zeer sterk. PLA wordt steeds vaker gebruikt omdat het niet gemaakt is van aardolie, zoals bij ABS, maar van natuurlijke producten als rietsuiker en maïs. Tekenen met PLA is lekker, want het ruikt naar popcorn! Een nadeel van PLA is dat deze niet hittebestendig is. Het kan dus in een zeer hete ruimte gaan vervormen.

De nieuwste modellen 3d pennen

Zowel de ontwikkeling in het verfijnen (versmallen) van de pen als het gebruik van beide soorten filamenten met dezelfde pen heeft geleid tot nieuwe 3d pen modellen. Wat dikte betreft lijkt het nieuwste model meer op een markeerstift. Wat filament betreft kunnen de nieuwe generatie 3d pennen met beide filamenten werken. Voor 2017 zijn er twee nieuwe modellen op de markt verschenen: de 3d pen Slimline ALU en de 3d pen Slimline Automatic, beide te koop bij deze top webwinkel met ook breed assortiment filamenten.

 

Topmeubels van teak voor in de tuin

Het grote voordeel van een teakhouten tuinbank is dat je deze het hele jaar gewoon buiten kunt laten staan. Wij maken alle meubels van authentiek Indonesisch teakhout. Deze soort is bijzonder duurzaam en vergt weinig onderhoud. Af en toe een korte behandeling met een teakcleaner is al voldoende! In onze collectie vind je allerlei modellen tuinbanken. Stationsbanken, tennisbanken, boombanken en nog veel meer prachtige banken met of zonder leuningen. De meeste banken zijn in verschillende maten leverbaar. Zoek je een knusse bank voor met z’n tweetjes of een extra grote bank voor het hele gezin? Je vindt ze bij de enige echte Teakspecialist. Als je klikt op ‘diversen’ zie je allerlei handige producten en accessoires voor in je tuin. Onder andere voetenbankjes, parasols, krukjes, plaids en buitentapijten. 

Teak meubelen zijn steeds meer in trek. Dat heeft te maken met de grote voordelen van deze houtsoort. Teak is als natuurproduct uitermate geschikt voor stoelen, tafels, banken, krukjes en ligbedden voor in de tuin. Heb je geen tuin, maar wel een serre, balkon of terras? Ook dan zul je volop genieten van teak meubelen. Meer achtergrondinfo over ons assortiment lees je in onze blogs. Je wordt vast op verrassende ideeën gebracht! Heb je nog geen ervaring met meubels van teakhout en zit je met bepaalde vragen? Je kunt ons bellen, mailen en natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de showroom in Naarden. Voor de laatste nieuwtjes tot slot kun je ons onder meer volgen op Facebook en Twitter.

https://www.deteakspecialist.nl/

Kinderpaintball

Ik wilde voor een kinderfeestje kinderpaintball gaan doen. Al had ik geen idee of dat eigenlijk wel bestond. Ik ben langs diverse paintballcentra gegaan in de hoop dat er een aan kinderpaintball zou doen. Maar geen van allen deed het. Via via had ik al iets vernomen maar nu heb ik geen idee waar ze het toen ook alweer over hadden. Daarom ben ik maar weer in gesprek gegaan met die mensen die het mij vertelden en die waren het zelf ook alweer vergeten, jammer weer. Ik wil een kinderfeestje houden omdat mijn zoontje 11 jaar wordt en daarom willen we dat op een stoere manier gaan vieren met al zijn vriendjes. Alleen willen ze het allemaal heel graag maar weten ze natuurlijk niet dat we het gaan doen. Dus ik ben eerst maar rustig gaan kijken of er in de buurt wel paintball voor kinderen is.

Zoeken op kinderpaintball

Ik ben dus gaan zoeken op kinderpaintball met de hoop dat ik nu wel een centrum zou vinden die aan paintball voor kinderen doet. Ik ging dus Googelen en kwam al snel op de website van Paintballcentrum De Unit. Ik snapte niet dat ik dat niet eerder had gedaan want ze staan vrij hoog in Google dus ik had wel wel moeten zien. Maar goed, ik heb dus contact gezocht met het bedrijf en volgens de website was ik er al achter gekomen dat ze paintball voor kinderen hebben. Ik ben dus naar het bedrijf toegegaan omdat ik bellen niet echt handig vond. Daar heb ik een reservering geplaatst voor wanneer we langs zouden komen en ging alles vrij goed. Het personeel was als eerste indruk zeer vriendelijk. Ook heb ik te horen gekregen dat de kinderen ook nog worden begeleid, waardoor het lijkt dat ze toch wel een beetje in het leger zitten. We hebben het erg naar ons zin gehad en we raden iedereen Paintballcentrum De Unit van harte aan voor kinderpaintball!

Wat is een Visgids

Wat is een visgids precies?

Een visgids is een persoon die al jaren vist en over veel kennis beschikt wanneer het gaat om vissen. De visgids van Catch’m Fishing Experience is er zo eentje. Met veel kennis over de wateren in Friesland, Frankrijk en Zweden kan hij u precies vertellen hoe je de beste vissen kunt vangen met welke techniek. Veel mensen zien een visgids niet als iets essentieels om mee te nemen tijdens het vissen, maar het kan een waardevolle aanvulling zijn op uw ervaring met vissen. U kunt vragen stellen aan een visgids en een eerlijk antwoord verwachten. Er is veel te leren van een visgids!

Verschillende technieken

Niet iedere vis kan gevangen worden met dezelfde techniek. Het is een fabeltje dat de meeste vissen gevangen kunnen worden met een hengeltje en een goed stuk aas. Sterker nog, er zijn veel verschillende technieken waar de visgids uitgebreide kennis over beschikt die gebruikt kunnen worden om vis te vangen. De visgids van Catch’m Fishing Experience is bekend met de technieken dropshotten, verticalen, dobbervissen, trollen/slepen en meer. Er zijn ook minder gebruikte technieken waar de visgids u meer over kan leren. Zo kan de visgids u ook meer vertellen over wat voor vissen het beste gevangen kunnen worden met welke techniek, waar de beste vissen gevangen kunnen worden etc. Wees niet bang om vragen te stellen! De visgids Friesland van Catch’m Fishing Experience beantwoordt ze graag.

Kennis over locaties

Een visgids is vaak het meeste bekend in bepaalde wateren, maar deze kennis is natuurlijk altijd uit te breiden. De visgids van Catch’m Fishing Experience is specificiek bekend met wateren in Friesland, maar heeft ook uitgebreide kennis van wateren in Frankrijk en Zweden. Andere buitenlandse wateren zijn wellicht wat onbekend voor hem, maar er is niets waar geen uitgebreid onderzoek naar gedaan kan worden. Met een beetje hulp van het internet en vrienden die over heel de wereld vissen komt onze visgids behoorlijk ver. Natuurlijk beschikt de visgids ook over algemene kennis van wateren en vis, wat ook zeker ook goed van pas komt wanneer we het hebben over vissen in het buitenland.

Datingsites vergelijken

 

In ons land zijn meer dan honderd datingsites en het kan dan ook een behoorlijke klus zijn om dat de datingsite te vinden die goed bij joun past. Er zijn algemene datingsites maar er zijn ook datingsites voor specifieke doelgroepen. Dit is dan bijvoorbeeld een datingsite voor hoger opgeleiden of een datingsite voor alleenstaande ouders. Wil jij snel en makkelijk de datingsites vinden die echt bij je passen dan is het aan te raden om de vele datingsites in ons land met elkaar te vergelijken.

Het datingsites vergelijken dat wordt veel gedaan en op deze wijze kun je dan makkelijk te weten komen welke datingsite jou het meeste kans biedt op leuke en succesvolle dates. Er wordt bij het vergelijken alleen algemene informatie gevraagd en je hoeft dan ook geen persoonlijke informatie te geven. Het gebruik van de datingsite vergelijker dat is gratis en ook hoef je geen contactgegevens in te vullen. Je zult dan achteraf ook geen e-mails of spam krijgen. Direct na het opgeven van de informatie zie je de resultaten. Het is dan mogelijk om meteen door te klikken en te zien wat voor website het is. Het inschrijven dat is dan ook nog eens gratis en dan kun je ook direct zien welke leden er aanwezig zijn.

Snel een date vinden

Als je bij een datingsite ingeschreven staat dan zal het ook jouw bedoeling zijn om snel een leuke date te vinden. Na het inschrijven kun je dus zien welke leden er zijn en dan kun je daar ook snel en makkelijk contact mee leggen. Het is wel belangrijk dat je bij je eigen profiel genoeg informatie over jezelf laat weten.

Laat ook duidelijk weten waar je naar op zoek bent. Zo weet je dat je dan geen berichten zal krijgen van leden waar je geen interesse in hebt. Wees ook niet teleurgesteld als iemand je afwijst of niet reageert. Er zijn immers nog voldoende andere mensen waar je dan contact mee kunt leggen.

 

http://welkeonlinedatingsite.nl

Met z’n allen

Met z’n allen

Je wilt met collega’s, vrienden of familie iets actiefs gaan doen. Wat is er zoal aan actiefs te doen voor een grote groep mensen? Wat denk je van paintball of naar een klimpark? Als actief uitje met een grote groep kun je ook een weekendje weg gaan naar een groepsaccommodatie met allerlei actieve mogelijkheden.

Paintball

Bij paintball speel je in twee teams. Beide teams beschieten elkaar met verfballetjes. Als je bent geraakt, dan verlaat je het spel. Het winnende team is het team dat de laatste speler(s) overhoudt. Je hebt zowel indoor- als outdoor speelvelden. Op deze velden bevinden zich auto’s en tractorbanden, zodat je weg kunt duiken en kunt schuilen.  Ook zijn er rioolbuizen om je tegenstanders te kunnen verrassen en te beschieten. In een uitkijkpost kun je je teamleden dekking geven. Dit spel vergt fysieke en mentale inspanning, maar levert vooral veel plezier.

Klimpark

Naar een klimpark gaan, is een zeer actief uitje voor een grote groep. Je wordt er enorm uitgedaagd. Je zou het bijna niet durven, maar het voelt als een enorme kick als je steeds toch weer dat stapje verder gaat. Je kunt hier niet alleen klimmen. Er zijn ook andere spannende attracties. Zo kun je je met een noodgang over het water laten gaan of je vanaf grote hoogte loodrecht naar beneden laten vallen.

Groepsaccommodatie

Bij veel groepsaccommodaties kun je overnachten en actieve dingen doen. Kortom een zeer goed idee als actief uitje voor een grote groep. Zo is er in Drenthe een accommodatie met een klimwand, boogschietbaan, survivalbanen en zwemvijver. Dus voldoende uitjes.

https://www.uitjesaanbod.nl/