Add Link
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat doen tegen stress?

Stress is een bekend fenomeen. Veel mensen ervaren stress. Sommige mensen zelfs dagelijks. Bij stress reageert je lichaam als het ware op je geest. Je geest ervaart namelijk stress. Klachten kunnen een bijkomend effect zijn van deze stress. Ontspanning is daarom heel belangrijk.

 

Vroeg slapen

Slaap is belangrijk. Door vroeg naar bed te gaan en er weer vroeg uit te kunnen zorg je voor een ritme. Als je genoeg slaapt is het makkelijker om problemen aan te kunnen. Dat is handig als je veel stress ervaart.

Vermijd alcohol

Alcohol is een tijdelijke oplossing voor spanning, maar kan het uiteindelijk allemaal erger maken. Zorg dus dat je niet met alcohol begint, want dan kun je voor je het weet niet meer zonder.

Sporten

Veel bewegen is belangrijk. Ga sporten en zorg dat je lichaam ook fit is.

Voorkom rommel of ruim op

Opgeruimde ruimtes kunnen rust geven. Als je omgeving rust uitstraalt ben jij ook eerder rustig.

Gezond eten

Gezond eten is altijd belangrijk. Maar als je veel stress ervaart helpt het om fit te zijn. En fit word je door gezond te eten. Niet altijd even makkelijk, maar wel effectief.

Doe aan yoga

Yoga is een ontspanningsmethode. Het helpt je tot rust te komen. Je vindt op deze manier een balans tussen uitdaging en rust. Een aantal houdingen zoals de lotushouding kunnen hierbij helpen, maar ook ademhalingsoefeningen werken goed. Leer communiceren met je lichaam en kom tot rust. Thuis yoga doen of wil je liever naar een yogastudio? Bij yoga in Sittard kun je zowel ademhalingsoefeningen als verschillende houdingen aangeleerd krijgen.

 

https://yogageleen.nl/yoga-sittard/