Add Link
Image default
Hobby en vrije tijd

Waterpijp: Wat mag wel, wat mag niet

Sinds 1 juli 2008 is het niet meer toegestaan om te roken in de horecagelegenheden die voor publiek bestemd zijn. Tot 2008 waren horecazaken zonder personeel uitgezonderd van deze regelgeving maar sinds 2008 moeten ook deze horecagelegenheden eraan geloven en mag ook hier niet meer gerookt worden. Maar toch bestaan er nog lounges waar waterpijp gerookt wordt. In dit artikel zal worden besproken waarom dit nog wel mogelijk is.

In principe vallen shisha lounges net als alle andere cafés onder het rookverbod in de horeca. De bezoekers van shisha lounges gaan juist voor het roken van een waterpijp naar de cafés want dit is waar ze bekend om staan. Toch dienen de lounges dezelfde voorzorgsmaatregelen als andere horeca bazen te treffen.

Een mogelijkheid om het roken van een waterpijp toch mogelijk te maken is om een speciale rookruimte in te richten. De shisha lounges zouden natuurlijk de zaak helemaal als rookruimte willen houden, maar dit is dan weer niet toegestaan. Vooral voor shisha lounges die zich alleen richten op het roken van de waterpijp kan dit erg vervelend zijn. Er moet namelijk ook een “niet rook ruimte” aanwezig zijn om een “rook ruimte“ te hebben. De meeste shisha lounges hebben daarom een gedeelte van de lounge moeten omtoveren tot niet rook ruimte om zo aan de wetten te voldoen. Voor horecabedrijven waarbij waterpijp roken een bijzaak is, kunnen makkelijker aan deze verplichting voldoen.

Op een terras is het tevens wel gewoon toegestaan om waterpijp te roken. Dit is ook toegestaan op een overdekt terras, alleen moet er wel minstens één kan helemaal open zijn. Bovendien mag de rook van de waterpijp niet voor hinder zorgen. Een vaste aanbouw, zoals een serre, mag niet geteld worden als een terras.

Voor shisha lounges kunnen tabakvervangers als herbal tabak ook een uitkomst bieden. Waterpijp steentjes bevatten bijvoorbeeld geen tabak waardoor deze niet vallen onder het rookverbond van de horeca. Op deze manier hoef je geen speciale rookruimte te hebben om waterpijp te roken.

http://premium-hookahs.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt een compressor?

Wat is een Visgids

De nieuwste ontwikkelingen van de 3d pen