Add Link
Image default
Hobby en vrije tijd

Jouw perfecte luchtbuks aanschaffen

Ben je van plan om binnenkort een luchtbuks aan te schaffen? Geen gemakkelijk klusje. Zodra je begint aan je zoektocht kom je erachter hoeveel merken en modellen er bestaan. Om je op weg te helpen hebben we wat zaken voor je op een rijtje gezet.

Een echte krachtpatser

Als je een luchtbuks wilt kopen is het handig om na te denken over de kracht. Hoeveel kracht heb je nodig? Dat is vooral afhankelijk van de schietafstand. Goed dus om er even bij stil te staan waar je de luchtbuks (vooral) voor gaat gebruiken.

In alle soorten en maten

Naast de schietafstand is het handig om eens te kijken welke soorten er allemaal zijn en wat de voordelen (en nadelen) precies zijn. Hieronder lichten we er een aantal toe.

  • Veerbuks: deze luchtbuks is ideaal voor de beginneling. Deze gebruiksvriendelijke variant werkt met een veer achter de loop en je kunt er over algemeen één keer mee schieten. Voor elk schot plaats je een nieuwe kogel. Er zijn uitzonderingen.
  • CO2 luchtbuks: de CO2-luchtbuks is vooral geschikt voor korte afstanden. De naam zegt het al, de kogel wordt door middel van een CO2-patroon afgevuurd. Je kunt gebruik maken van een magazijn en meerdere keren achter elkaar schieten.
  • Persluchtbuks (ook wel PCP-buks genoemd): deze luchtbuks is vooral handig voor lange afstanden. Door middel van een hamer die tegen een ventiel slaat wordt er lucht vrij gelaten en de kogel afgevuurd. De buks werkt erg precies en is krachtig. Dat maakt deze optie populair.

Luchtbuks

Bekende buksjes

Er zijn ontzettend veel luchtbuksmerken. Uiteraard is het goed om je hierin te verdiepen voordat je er een aanschaft. Dit zijn een aantal bekende merken:

  • Hatsan: dit merk staat erom bekend dat ze krachtige luchtbuksen hebben. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en er is veel keus. Het merk is in 1976 opgericht in Turkije en is daar nog steeds een van de grootste wapenmerken.
  • Crosman: Crosman is Amerikaans en bestaat al decennia. Het merk staat bekend om de betaalbare kwaliteit en betrouwbaarheid. In de jaren ‘60 werd de Crosman al massaal door de Amerikaanse luchtmacht gebruikt.
  • Diana: dit merk biedt een ruime keuze aan voordelige als duurdere luchtbuksen. Diana is Duits en bestaat al sinds 1890. Het merk is vooral geliefd vanwege de innovaties die het bedrijf heeft doorgevoerd door de jaren heen.
  • Weihrauch: Weihrauch luchtbuksen staan bekend om de hoge kwaliteit en de ongekend precisie. Dit duitse merk heeft verschillende mooie luchtbuksen waar jij heel blij mee gaat zijn. 

Kortom, verdiep je goed in alle mogelijkheden als je een luchtbuks aanschaft. Er is keus genoeg!