Add Link
Image default
Hobby en vrije tijd

Waar liggen uw zwemvesten?

Lang niet iedereen draagt op het water continu zwemvesten. Dat hoeft ook niet. Het is echter wel streng aan te raden om op elke boot genoeg reddingsvesten te hebben liggen. Die hebt u ongetwijfeld, maar waar liggen deze? Mocht u nog niet over voldoende vesten beschikken, dan is het raadzaam om voor de eerstvolgende keer dat u het water op gaat genoeg goede exemplaren aan te schaffen bij een specialist, zoals zeilkleding.nl.

Uw zwemvesten moeten altijd binnen handbereik zijn

U weet nooit wanneer u behoefte heeft aan zwemvesten. Daarom is het van groot belang dat u deze altijd binnen handbereik hebt liggen. Idealiter hebt u – wanneer u voldoende ruimte hebt aan boord – op meerdere plekken vesten liggen zodat u de kans maximaliseert dat iedereen in het geval van een calamiteit toegang heeft tot een reddingsvest. Zeker op boten die doorgaans op kleinere wateren varen wordt er niet altijd stilgestaan bij het gebruik van de vesten, laat staan de toegang hiertoe. Vaak liggen zij opgeborgen in een kast of op een andere moeilijk te bereiken plek. U hebt er geen erg in dat dit een probleem kan vormen totdat u de vesten ineens nodig hebt. Elk jaar weer komen mensen in ernstige problemen of overlijden zij zelfs omdat zij geen zwemvest droegen, omdat zij niet wisten waar deze lagen of omdat de toegang hiertoe erg moeilijk was. Zorg ervoor dat u maximaal voorbereid bent op een calamiteit.

Kleine dingen kunnen een groot verschil maken

Wanneer het aankomt op veiligheid op het water, kunnen kleine dingen een groot verschil maken. Denkt u maar eens aan iets ogenschijnlijk eenvoudigs zoals bootschoenen. Het dragen van goede bootschoenen is niet alleen comfortabel; bootschoenen zijn ook veilig. Omdat zij specifiek zijn ontworpen voor gebruik aan boord, bieden zij extra grip en wordt uitglijden voorkomen. Daarom is het nooit gek om een aantal paar extra bootschoenen aan boord te hebben voor eventuele gasten.