Add Link
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe werkt een compressor?

Een compressor is een inrichting die wordt gebruikt om de luchtdruk van elk gegeven gas, vloeistof of damp te comprimeren of te verhogen. Compressoren gebruiken een elektromotor om luchtdruk toe te passen op het gas of de vloeistof en de meer luchtdruk De compressor is van toepassing op het gas, de luider het geluid van de compressie is.

De meest voorkomende soorten compressoren zijn roterende schroefluchtcompressoren, die het vaakst worden aangetroffen in workshops of in automatische winkels. De andere soorten compressoren zijn stille compressor en drukpompen.

Hoe werkt een compressor?

Wanneer een compressor begint, verdeelt een vonkontsteking (SIU) warmte in het hele motorcompartiment. Compressorolie, ook bekend als oliegas of smeermiddel, wordt ook verspreid over het hele motorcompartiment. Om de motor soepel te laten draaien, wordt de lucht die in de cilinders is gecomprimeerd door de SIU. Zodra de lucht wordt gecomprimeerd, wordt deze door een cilinderpoort vrijgegeven in de atmosfeer waar het kan worden geopend door de uitlaatstroom van een cilindervacuümmotor.

Hoe maakt een compressor luchtdruk? Wanneer de lucht wordt gecomprimeerd, verandert het van een vloeibare toestand naar een gasstatus. Wanneer de gecomprimeerde lucht de juiste atmosferische druk bereikt, wordt het nogmaals verder gecomprimeerd naar een solide vorm. De verhoogde druk comprimeert verder de lucht verder in een vaste stof en wordt het opnieuw in de lucht vrijgelaten. Compressoren hebben meestal een expansieklep aan het einde van de luchtleiding waarmee het gas nog verder kan worden uitgebreid.

Hoe weet een compressor of het voldoende luchtdruk heeft?

Als u ooit de automonteur ziet, zult u merken dat ze de meter meerdere keren per dag controleren om ervoor te zorgen dat de luchtdruk hoog is. Drukmeters in uw auto, grasmaaier en vaatwasser vertellen u of de tank vol of laag is. In compressoren vertelt de manometer u wanneer het de juiste gasstroom van het inlaatspruitstuk en in de compressiekaninder heeft bereikt.

Hoe werkt een compressor? Wanneer de lucht in een gecomprimeerde luchttank op de juiste druk staat, wordt deze uitgezet totdat het gat in de tank volledig is gevuld. Wanneer de lucht in de tank volledig is gevuld, duwt de veer de perslucht door de klep aan het einde van de tank. Dan zal de lente de resterende lucht in de tank comprimeren, totdat de perslucht opnieuw de juiste druk is. Om de druk te wijzigen, verandert u gewoon de luchtlangklep naar een open positie, waardoor er meer lucht de compressiecilinder kan invoeren.

Hoe werkt een compressor? Nu u hebt geleerd hoe een luchtcompressor werkt, kunt u al uw vragen over luchtfilter met vertrouwen beantwoorden. Luchtfilters voorkomen dat stof en andere verontreinigingen uw persluchtstroom binnengaan, waardoor uw luchtstroom schoon en veilig is. Een luchtfilter helpt ook de luchtstroom te verbeteren door kleine deeltjes te houden die in uw gecomprimeerde luchtstroom kunnen worden geblazen en mogelijk uw motor of compressor beschadigd. Luchtfilters hebben ook het voordeel van het verbeteren van de luchtstroom, waardoor de prijs per gallon perslucht wordt verminderd.

Koop de beste luchtcompressoren online op https://vanallesthuiszijn.nl/