Add Link
Image default
Hobby en vrije tijd

De introductie van de 3d pen

De aankondiging van de eerste 3dpen heeft een opmerkelijk verhaal. In februari 2013 werd er via crowdfunding een oproep van Wobbleworks om 30.000 dollar gevraagd om de ontwikkeling van een printerpen te bekostigen. Het enthousiasme was zo groot dat men niet het gevraagde bedrag binnen kreeg, maar maar liefst 2 miljoen dollar meer! Dit succes resulteerde in de eerste 3d pen ter wereld: de 3Doodler pen. Lovende woorden en vertrouwen werden uitgesproken door opiniepeilers over de hele wereld. Deze pen zou een revolutie veroorzaken!

Meerdere merken op de markt

Dit succes bleef uiteraard niet onopgemerkt en al gauw volgden andere fabrikanten met hun versie van een 3d pen. Heden ten dage zijn er zo’n 8 prominente merken die over de hele wereld hun printerpennen verkopen. Opvallend is echter dat er grote verschillen tussen de pennen zitten. Zo verschillen de ontwerpen van de pen onderling, is de ene gebruiksvriendelijker dan de ander en nog maar niet te zwijgen over de prijs. Deze verschillen aanzienlijk onderling. Omdat de 3d pen zo’n succes werd, kwam er ook al snel namaak op de markt. Imitatiepennen die levensgevaarlijk bleken te zijn. Zo kon er bij die pennen maar zo eens een transformator spontaan ontploffen.

De toekomst van de 3d pen

Vanaf die eerste lancering in 2013 was de 3d pen dus een hit. En de ontwikkeling van de pen ging snel. Als je de huidige generatie 3d pennen vergelijkt met de eerste generatie, dan is het verschil groot. Wat opvalt is dat de pen veel smaller is geworden. En dat is zeer prettig voor kleine kinderhandjes. Kinderen zijn dol op 3d pennen! Verder is het nu mogelijk met de verschillende filamenten te werken. Ook is het gebruik van de pen zeer eenvoudig geworden. De toekomst van de printerpen is daarmee veiliggesteld. Lees meer hier bij de 3dpenclub.