Woning en Tuin

Eetkamerbanken

Add-link

Je ziet ze nog niet zo heel vaak, maar als jij je eetkamer net even anders dan anders wilt inrichten zijn ze een absolute must: eetkamerbanken.

Flexibele tafelschikking

Het leuke aan eetkamerbanken is dat je flexibel bent met het aantal mensen dat aan tafel plaatsneemt. Bij eetkamerstoelen is het altijd net te veel of te weinig. Als je te weinig stoelen hebt, kan niet iedereen terecht. Maar heb je er te veel, dan kijk je tegen ongezellige lege stoelen aan. Met eetkamerbanken kun je een extra eter prima kwijt. Als iedereen een beetje opschuift blijkt je eetkamertafel groter dan gedacht. En het zit ook lekker knus.

Voel je vrij om te variëren, bijvoorbeeld door twee banken te combineren met vergelijkbare eetkamerstoelen aan het hoofd van de tafel. Of wellicht plaats je één eetkamerbank tegenover een rij stoelen.

Puur natuur eikenhout

Bij Tafels99 gebruiken maken we de eetkamerbanken van het allerbeste eikenhout. Dit eikenhout geeft je eetkamerbanken een pure en natuurlijke uitstraling. En wist je dat je vrij kunt kiezen uit de verschillende onderstellen? Er is dus altijd een model eetkamerbank dat perfect past binnen jouw stijl van inrichten.

Koop nu je eetkamerbanken

Bij Tafels99 bouwen we alle eetkamerbanken zelf. We doen dat op ambachtelijke wijze, gewoon in onze eigen meubelmakerij. Bestel je bij ons een eetkamerbank uit voorraad, dan kun je er ook op rekenen dat je jouw bestelling al binnen 15 dagen in huis hebt. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op komen halen.

Eetkamerbank op maat

We maken alle meubels zelf. Dat betekent dat het ook mogelijk is om eetkamerbanken te bestellen die net even anders zijn. Wil je een langere eetkamerbank dan de standaardmaten (of juist korter)? Of ben je op zoek naar een kleur die er niet tussen staat?

Neem dan contact op met de adviseurs van www.tafels99.nl en maak een afspraak voor een adviesgesprek. Dat kan digitaal of in onze showroom. Samen kijken we hoe jouw ideale eetkamerbank eruitziet. Vervolgens onderzoeken we of we deze, speciaal voor jou, op maat kunnen maken. (Spoiler alert: de kans dat wij kunnen leveren wat je zoekt is erg groot).

Huis verkopen met overwaarde

Add-link

Huizen stijgen jaarlijks enorm in waarde. De waarde van huizen zijn vooral gestegen door de enorme vraag ernaar. Je hebt jouw huis dus waarschijnlijk ooit voor minder gekocht. Dit is enorm gunstig voor jezelf. De overwaarde wordt berekend over de verkoopprijs minus de eventuele makelaarskosten en hypotheken.  

Oftewel de uitstaande schulden worden verrekend met de uiteindelijke verkoopprijs. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk overwaarde overhouden. Het is dan zaak je jouw huis snel, zonder hoge kosten en voor de juiste prijs verkoopt. Wij van Zelfwoonhuisverkopen geven je de juiste adviezen hierbij en laten de manieren zien waarop je kunt besparen op makelaarskosten. 

Maar hoe zorg je nou voor die overwaarde op je huis? Over het algemeen geldt; hoe sneller je een huis verkoopt, hoe sneller je van de overwaarde kunt genieten. Dit betekent niet meteen dat je de hoofdprijs krijgt voor je huis. De huizenprijzen stijgen, waardoor het zomaar kan zijn dat je huis nog meer waard kan worden. Wachten op dat moment is alleen niet altijd de beste keuze. Je kunt de markt niet voorspellen en weet dus nooit of wachten beter gaat uitpakken. 

Een huis met overwaarde is fijn en je wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk verzilveren. Duurt de verkoop van je huis langer, dan brengt dit natuurlijk een hoop onnodige kosten met zich mee. Je woning zelf verkopen op een snelle manier voor een zo goed mogelijke prijs is dus de kunst. Zelfwoonhuisverkopen helpt door snel een gericht en eerlijk bod te doen. Wij kijken naar de marktwaarde en verkoopcijfers van andere verkochte woningen. Wij werken zonder makelaarskosten en zonder voorbehouden. Zo haal je meer overwaarde uit je huis en maak je geen onnodige kosten!  

Geïnteresseerd geraakt om je huis met overwaarde te verkopen? Het is fijn om je huis snel verkopen en onder jouw eigen voorwaarden te verkopen want zo houd je meer overwaarde over. Maar Zelfwoonhuisverkopen kan nog meer voor je betekenen. Bekijk onze website voor de mogelijkheden. 

https://www.economy.nl/

Wat moet je doen voordat je een huis gaat bouwen?

Add-link

Archeologisch bodemonderzoek kan een verplichting zijn voordat de bouw aan een huis kan beginnen. Dit wordt uitgevoerd om de waarde te bepalen van de grond en wat er zich onder het oppervlak bevindt aan oudheden. Dit kunnen oude huizen zijn, beschermde monumenten, oude graven of oude objecten. De Rijksdienst van Cultureel Erfgoed bewaakt bijzondere vondsten. Het RCE bepaald of er iets van waarde in de bodem ligt. Dit kan met vooronderzoek zoals bureauonderzoek, boor en proefsleuven onderzoek. Bij bureau onderzoek wordt er op basis van dossiers en geografie van de locatie een schatting gemaakt of er mogelijk sprake is van bijvoorbeeld oude nederzettingen of objecten in de grond. Bodemingrepen mogen aan de hand van een aantal eisen en voorwaarden worden voldaan. De bouw van een huis valt hier ook onder. Een bepaalde maximale diepte kan worden vereist zodat de archeologische objecten beschermd blijven.

Gemeente en archeologische bodemwaarden

Bij de gemeente kunt u navragen of er archeologisch onderzoek is vereist voordat de bouw aan het bestemmingsplan begint. Hiervoor heeft de gemeente bepaalde kaarten waarbij de bodemopbouw is bepaald. Hierbij wordt gekeken naar onder andere geschiedenis van de locatie, landschapskennis uit oude tijden en bodem reliëf. Voordat de gemeente u een bouwvergunning geeft moet dus vooraf goed worden geïnformeerd of er bodemonderzoek gedaan moet worden. Aan de hand van een archeologische monumentenkaart kan worden ingeschat of verder onderzoek vereist is. De beleidskaarten bepalen hoe diep er dus eindelijk gegraven mag worden. In het programma van eisen is alles opgenomen.

 

Op welke manieren wordt het archeologisch onderzoek uitgevoerd?

Er zijn diverse manieren om archeologisch onderzoek te doen. Meestal wordt verkennend onderzoek gegaan door proef boringen in de grond waar de bodemingreep plaats gaat vinden. Bij bureau onderzoek wordt de archeologische waarde ingeschat. Ook karterend booronderzoek vind in deze fase vaak plaats. De kaart waarin alle verwachte vondsten staan worden getoetst. Hierbij wordt geschat of er ook daadwerkelijke waarde in de grond ligt. De IVO (Inventariserend Veldonderzoek) voert vervolgens booronderzoek uit om te toetsen of de voorspellingen kloppen. Alleen verwachte plekken in het gebied van het bestemmingsplan worden aangedaan met boorgaten. Dit kan zowel machinaal als handmatig worden gedaan.

 

Programma van Eisen (PvE)

Bij het bepalen van waarde van oude vondsten kan een proefsleuvenonderzoek worden gedaan. Hierna wordt bepaald of het object in de grond moet blijven of veilig moet worden gesteld. Alleen als er een indicatie is voor historische vondsten uit bureau en booronderzoek kan proefsleuvenonderzoek worden uitgevoerd. Het programma van eisen (PvE) bepaald dus of het proefsleuvenonderzoek wordt uitgevoerd en dat door de gemeente moet worden geaccepteerd. Pas daarna kan dit onderzoek van start gaan.

 

Archeologisch Onderzoek kosten

Er gelden vaste regels omtrent het uitvoeren van onderzoek. De uitvoerende organisatie moet een kwalificatie hebben volgens de KNA de Nederlandse kwaliteitsnorm voor archeologie. De kosten zijn per project weer anders en bestaan uit zowel voorbereidingskosten als veldwerk, uitwerk en kosten voor rapportage. Aan de hand van een plan van aanpak kan een idee worden vormgegeven omtrent de werkzaamheden die op het bestemmingsplan nodig zijn. Het PvE biedt hiervoor de leidraad en werkt volgens stabiele protocollen. Ook worden tussenrapporten opgesteld en wordt alles omtrent de huidige stand van zaken met u gecommuniceerd. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van transect.

https://transect.nl/

Vind je favoriete woonaccessoires bij Deens.nl

Van een Ferm Living plantenbak tot een Urban Cotton wandkleed: je koopt al je woonaccessoires op Deens.nl.

Handige tafelklemmen voor binnen en buiten

Er zijn van die spullen die je misschien niet dagelijks gebruikt, maar die toch onmisbaar zijn. Een voorbeeld: tafelklemmen. Ze komen zowel binnen als buiten van pas. Als je vrienden en familie over hebt en samen uitgebreid gaat dineren, staat de tafel overvol met lekkernijen. Om alles goed op z’n plek te laten staan, zijn tafelklemmen echt een uitkomst. Het tafelkleed blijft strak gespannen; pannen, schalen, borden, glazen en bestek blijven keurig staan en liggen. Deen.nl heeft hippe TOON® klemmen in het assortiment. Deze design tafelklem kun je bestellen in de volgende kleuren: grijsgroen (eucalyptus), goud, zwart en offwhite. Als je af en toe varieert in tafelkleed, is ons advies: bestel deze klemmen in een paar tinten die passen bij jouw kleden. De TOON® bestaat uit twee staanders (90 cm) en een uitschuifbare legger (150-25- cm). De staanders schroef je eenvoudig aan de tafel. Ze zijn geschikt voor tafelbladen tot 8,5 cm dikte. Valt er een feestje te vieren dan kun je aan de klem slingers, ballonnen en andere versieringen hangen.

Berg je spullen op in decoratieve manden

Madam Stoltz, Nordal en House Doctor zijn merken die heerlijke manden in de aanbieding hebben. We beschrijven een exemplaar van alle drie de labels. Rama zo heet een decoratieve opbergmand van House Doctor. Hij is gemaakt van gedraaid gras en heeft een stoere uitstraling. De mand sluit met een knoop en lus. Bovenop het deksel zit een handvat zodat je ‘m gemakkelijk verplaatst. De mand heeft de volgende afmetingen: 25 bij 19 bij 20 cm. Je kunt er van alles in kwijt: speelgoed van de kinderen; tablet- en telefoonopladers; pennen en andere kantoorartikelen et cetera. Rosea is een Nordal mand in naturel met gele accenten. Het is een praktisch model van 18,5 cm hoog met een diameter van 40 cm. De mand heeft een deksel en onderscheidt zich door zijn stevigheid: hij kan echt tegen een stootje. Op zoek naar meerdere manden? Madam Stoltz levert een set van drie. De bamboe manden hebben een deksel en hengsels.

 

https://www.deens.nl

Een vierkante eettafel waar je jaren plezier van hebt

Add-link

Wie op zoek is naar een mooie vierkante eettafel met een robuuste en duurzame uitstraling is bij www.tafels99.nl op de juiste plek.

Waarom een vierkante eettafel?

Een vierkante eettafel is perfect wanneer de ruimte beperkt is. Een vierkante eettafel is namelijk bijzonder compact. Zet hem tegen de muur voor een intiem etentje met twee, of plaats hem centraal zodat je met vier mensen gezellig samen kunt eten.

Meer dan een eettafel

Een vierkante eettafel leent zich uitstekend voor een spelletje monopolie of een ander bordspel. Zet het spelbord precies in het midden, zodat iedereen even ver van het bord zit en er een gelijk speelveld ontstaat.

Voor elk interieur

Een vierkante eettafel past in elk interieur. Natuurlijk, de afmeting van de ruimte stelt enkele beperkingen aan de grootte die je vierkante eettafel kan hebben, maar binnen die grenzen kun je vrij variëren.

Bepaal eerst of je een tafel met een industriële uitstraling wilt, of juist eentje in landelijke stijl. Vervolgens is het zaak de juiste maat te selecteren. Kies een kleine tafel van 1,10×1,10m, of ga juist voor het grootst haalbare en kies een eettafel met een vierkant tafelblad van 1,80×1,80. Doe dit niet “op gevoel”, maar meet thuis eerst uit hoe de verschillende formaten in de praktijk uitvallen. Het zou immers zonde zijn als je achteraf ontdekt dat je toch liever een iets grotere (of kleinere) tafel had gehad.

Bestel je vierkante eettafel

Ben je eruit hoe je het hebben wilt? Bestel dan jouw favoriete vierkante tafel in onze webshop. Zit de perfecte tafel er niet tussen? Neem dan contact met ons op, want we maken graag een tafel “op maat” voor je.

5 redenen voor het investeren in een veranda

Add-link

Veranda’s zijn er in veel verschillende soorten en maten. Maar waarom zou je investeren in zo’n veranda? Dat lees je allemaal in deze blog!

Reden 1: je kunt zo nog langer genieten van het buitenleven

Ook wanneer het regent of het wat kouder is kun jij genieten van het buitenleven.

Reden 2: 4 seizoenen lang genieten van je tuin

In de zomer kun je genieten van de schaduw in de tuin door onder de veranda te gaan zitten, in de winter kun je toch nog buiten zijn zonder nat te worden of het koud te hebben.

Reden 3: je creëert extra woonruimte

Wanneer je bijvoorbeeld een kleinere woonkamer hebt kan een veranda ideaal zijn. het is een extra woonruimte, dus in principe ook een extra kamer.

Reden 4: jouw huis kan stijgen in waarde

Wanneer je een veranda plaatst zorgt dit bijna altijd voor een stijging van de waarde van het huis. Het is een investering want het is niet goedkoop, maar het maakt echt een verschil bij het verkopen van je huis.

Reden 5: extra isolatie

Een veranda met afgesloten wanden zorgt sowieso voor extra isolatie van de woning. Maar ook een open veranda kan al wat isolatie bieden.

De goedkoopste veranda review

De Goedkoopste Veranda is één van de aanbieders waar je een veranda op maat kunt laten maken. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met dit bedrijf? Kijk dan eens naar de goedkoopste veranda reviews op internet. Wie weet geniet jij binnenkort ook van het buitenleven binnen!

https://degoedkoopsteveranda.nl/

Screens: Een goedkope oplossing voor zonwering

Add-link

Zonwering vind je tegenwoordig wel in verschillende soorten en maten. Waar er vroeger vooral gekozen kon worden uit zonneschermen en rolluiken, zijn daar in de afgelopen jaren verschillende opties bijgekomen. Waaronder dan bijvoorbeeld screens.

Screens zijn een zeer goede en vooral voordelige oplossing om de zon uit je huis te weren. Daarnaast hebben ze nog een groot aantal extra voordelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vrijwel overal geplaatst worden, doordat ze zeer compact zijn.

Vooral wanneer er gezocht wordt naar zonwering voor kleinere ruimtes, komen mensen vaak bij screens zonwering uit. Maar er is meer! Ze zijn namelijk erg makkelijk toe te passen voor verschillende doeleinden!

Een goedkope oplossing zonwering veranda

Een veranda is heerlijk om onder te zitten tijdens de warme zomermaanden. Echter, kan een dichte veranda soms ontzettend warm worden. Daarnaast is het dichtmaken van een veranda ook nog eens een erg kostbare oplossing en bestaat er een goedkope oplossing voor veranda zonwering, namelijk screens!

Screens worden vaak toegepast bij veranda’s en staan er dan ook om bekend veel lucht door te laten. Dit komt doordat het doek van screens wordt gemaakt van microvezeldoek. Dit laat meer lucht door en daardoor blijft er ook minder warmte hangen onder een veranda. Wanneer je op zoek bent naar een screen voor een veranda, moet je op zoek naar een ritsscreen. Deze zijn namelijk zo gemaakt, dat ze eenvoudig omhoog en omlaag kunnen bij veranda’s

Waarom een screen voor veranda

Een screen voor veranda heeft verschillende voordelen. Zo komt er onder andere zoals ik al eerder noemde meer lucht onder de veranda. Dit zorgt ervoor dat het geen broeikas wordt. Daarnaast kan een speciale screen voor veranda ook nog eens op een bepaalde hoogte worden ingesteld om zo de zon te kunnen weren.

Het is dan ook een van de weinige soorten zonwering, die perfect kan worden ingezet bij een veranda. Dit komt doordat Ze weinig ruimte in beslag nemen en ze zeer eenvoudig te monteren zijn. Er komt ook nog eens bij dat ritsscreens zeer sterk zijn. Ze worden daarnaast ook nog eens strak langs de veranda naar beneden geplaatst, waardoor ze niet zo enorm gaan flapperen wanneer er een zuchtje wind tegenaan komt. Dit is bij andere oplossingen vaak wel het geval en die moeten dan ook nog vrij regelmatig vervangen worden, wanneer dit regelmatig gebeurt. Goede screens zijn aanzienlijk sterker en kunnen jarenlang meegaan! Dat maakt ze dan ook nog eens relatief gezien goedkoper dan andere oplossingen.

Goedkoop een screen kopen

Wil je een screen kopen, dan raden wij aan om zeker eens een kijkje online te nemen. Een screen kopen is namelijk online vaak een stuk goedkoper. Dit komt doordat webshops meestal hun prijzen berekenen op basis van zelf monteren. Laat dit nou net bij screens niet zo heel moeilijk zijn, maar wel een mooie besparing opleveren!

Er zijn nog andere redenen waarom het interessant kan zijn om een screen via het internet te kopen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij webwinkels een handig overzicht van het totaalaanbod, wat vaak een stuk completer is dan bij showrooms bij zonweringbedrijven.

Jouw toilet een nieuwe uitstraling geven

Add-link

Oké, toegegeven is het toilet meestal de ruimte waar je het minst snel veel moeite in gaat stoppen. Het toilet is meestal een wat kleinere ruimte, waar je alleen bent als je naar de wc gaat. Toch willen mensen soms de toiletruimte een nieuwe uitstraling geven. Je zou ervoor kunnen kiezen om het toilet een complete make-over te geven. Maar je kan ook van mening zijn dat je niet alles wilt vervangen. Een simpele manier om dan je toilet toch een nieuwe uitstraling te geven is dan gewenst. Hieronder schetsen wij 3 simpele tips om jouw toilet op te fleuren:

Tip 1: fonteintje

Een fonteintje zit niet in elk toilet. Het is desalniettemin wel heel handig. Zo was je na het toiletbezoek direct makkelijk je handen. Je kan een fonteintje ook aanpassen naar jouw smaak. Als je een moderne uitstraling wilt creëren in de toiletruimte, ga dan voor een strakke fontein. Wil je meer iets landelijks? Maak dan gebruik van een ronde fontein.

Tip 2: mozaiek tegels toilet

Door middel van mozaiek tegels op het toilet kun je de toiletruimte er al heel anders laten uitzien. Je maakt dus maar een kleine aanpassing, maar de ruimte krijgt op deze manier toch een compleet andere look and feel. Met toilet tegels mozaiek kun jij de ruimte een andere kleur geven, maar ook een andere vibe. Kies je voor frisse kleurtjes? Of juist modern zwart.

Tip 3: verf

Een andere kleur maakt dat een ruimte er meteen kan uitzien als een geheel andere ruimte. Geef de muur op het toilet een likje verf en creëer de uitstraling die jij wenst. Een lichte kleur zorgt voor een open uitstraling. Een donkere kleur daarentegen laat de ruimte heel chique lijken.

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-toilet/

Waarom kiezen voor lamellen als raamdecoratie?

Ben je klaar om je oude en versleten raambekleding te vervangen door gloednieuwe lamellen die uiteindelijk de hele open ruimte zullen bedekken? Als het gaat om onze aangepaste keuze van raambekleding, zijn er vele opties die passen bij zowat elk groot raam of schuifpui.

In het geval dat je naar een nieuwe plek verhuist of je huis herstelt, of je huis verbouwd is raambekleding één van de belangrijkste aspecten voor in je interieur. Als je op zoek bent naar een goede manier om een grote raamruimte of een schuifpui te bedekken, dan moet je rekening houden met verticale lamellen.

Goede raambekleding uitkiezen brengt ook heel wat uitdagingen met zich mee. Je doel moet zijn om je interieur op een unieke manier te laten zien, maar het is een gegeven dat je te maken krijgt met alles, van een interieur dat geen natuurlijk licht heeft tot een indeling die veel kleiner is dan je zou willen. Het is dus geen verrassing dat je door deze veelvoorkomende dilemma’s misschien niet meer in staat bent om je huis te ontwerpen. Maar in plaats van ze te zien als struikelblokken, gebruik je ze als inspiratie om het huis van je dromen in te richten.

Ramen kunnen de visuele aantrekkingskracht van elke ruimte creëren of doorbreken – daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens. Maar de betekenis van raamdecoratie wordt vaak over het hoofd gezien. Inderdaad, raamdecoratie kan functioneel zijn, puur decoratief, of een balans vinden tussen die twee, afhankelijk van je ruimte en de hoeveelheid natuurlijk licht die je ontvangt. Of het nu gaat om volle gordijnen, klassieke gordijnen of vouwgordijnen, de ideeën voor raamdecoratie zullen zeker inspireren tot een beter uitzicht in huis.

Voor de meesten van ons worden lamellen gebruikt om de decoratie van een kamer te verbeteren en om de zon te laten schijnen. Privacy is een ander groot voordeel van dergelijke zonwering, vooral als je in een gebied woont waar veel mensen langs je huis lopen. Lamellen zijn een perfecte soort raamdecoratie voor grote ramen.

Vermindering van lichtinval

Heb je wel eens gezeten om te genieten van een tv-programma of film, alleen maar om te worden onderworpen aan de vervelende schittering van de zon op het tv-scherm? Heb je bij het lezen ooit een zonnebril moeten dragen, zodat de pagina’s niet zo verblindend fel waren? Verticale lamellen kunnen je helpen door de schittering uit te schakelen. Zonder al die visuele vermoeidheid zul je zeker minder hoofdpijn ervaren en je zult je ook veel meer ontspannen voelen. Net zoals houten jaloezieën zijn lamellen eenvoudig te bedienen en zeer geschikt als bescherming tegen licht.

Bescherm je meubels

Na het uitgeven van aanzienlijke bedragen aan banken, tafels, behang en andere benodigdheden, is het laatste wat je wilt is dat je kleuren vervagen. Na verloop van tijd kan de blootstelling aan de zon zelfs verschillende soorten meubilair vervormen of vernietigen. Waarom zou je het risico nemen? Door te investeren in kwalitatieve raamdecoratie kun je je investeringen beschermen en tegelijkertijd het uiterlijk van je woonkamer, familiekamer of elke andere kamer in je huis verbeteren. Je meubels, behang en andere zaken zullen er nog veel langer als nieuw blijven uitzien.

Houd de ruimte koel in de zomer

Een fatsoenlijk stel verticale lamellen kan helpen om je huis veel koeler te houden; in feite kun je je elektriciteitsrekening met wel 20% verlagen. Bovendien voelt een donkere kamer vaak veel koeler en verfrissender aan. Je kunt het vervelende broeikaseffect vermijden dat optreedt wanneer de zonnestralen een kamer raken en gebotteld worden. Over het algemeen zul je je tijdens de warmste maanden van het jaar meer op je gemak voelen.

Voor veel mensen is de eerste en belangrijkste vereiste van hun jaloezieën of rolgordijnen het regelen van de verlichting. Een set jaloezieën die de verlichting in een ruimte niet voldoende kan regelen, is gewoon een esthetische aanvulling. Met lamellen kun je in de winter profiteren van het lage licht en in de zomer verblindende schittering blokkeren of in het midden balanceren. Op dezelfde manier kan je met bepaalde materialen ook volledige privacy bereiken, ongeacht het tijdstip van de dag.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Hoe laminaatvloeren te leggen

Pas als aan de juiste omstandigheden ter plaatse is voldaan, kun je het laminaat gaan acclimatiseren. Bewaar je laminaatvloer gesloten in de verpakking en plat op de grond in de installatieruimte. De meeste fabrikanten zullen aandringen op 48 uur acclimatisatie, maar lees de instructies om er zeker van te zijn dat u de juiste tijdsperiode heeft. Op deze manier voorkom je dat de afmetingen bij het leggen gaan afwijken.

Juiste voorbereiding

Lees vóór de installatie altijd de door de fabrikant aanbevolen installatiehandleidingen. Leren hoe je het laminaat moet leggen, wordt meestal op dezelfde manier uitgevoerd, maar voor sommige soorten vloeren zijn vaak enkele specifieke methoden nodig. Zorg ervoor dat alle bestaande vloeren en ondervloeren zijn verwijderd om een ​​vlakke ondergrond te krijgen voordat je met de installatie van laminaat begint.

Het leggen van laminaat is snel en eenvoudig en kan in de meeste ruimtes van elk huis worden geplaatst (meestal met uitzondering van natte ruimtes). Aanleggen met een ondervloer is de meest gebruikelijke methode, aangezien het laminaat dan over elk type ondervloer kan worden aangebracht. Het is erg doe-het-zelfvriendelijk en je hebt geen training of ervaring nodig. Laminaatvloeren klikken gewoon in elkaar zonder dat er lijm nodig is. Verschillende vloeren van laminaat klikken op verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je bekend bent met hoe de vloer in elkaar klikt voordat je begint.

De laminaatvloer installeren

Na het plaatsen van de ondervloer begin je de vloer in elkaar te klikken. Begin bij een rechte muur en leg je eerste rij tussen alle randplanken. Het eerste bord moet een 1/2 bord zijn en ga dan verder op de rij. Gebruik afstandhouders om ervoor te zorgen dat u een opening van 10 mm tegen de muur behoudt. Als je geen afstandhouders hebt, werken sommige afgesneden stukken van je laminaatvloer. Begin nu de volgende rij met een heel bord. Dit zorgt ervoor dat je goed uit elkaar geplaatste gewrichten hebt. Je kunt restanten gebruiken om toekomstige rijen te beginnen, op voorwaarde dat de voegen meer dan 300 mm uit elkaar staan. Wanneer de voegen te dicht bij elkaar zijn, kan het er vaak slecht uitzien en kan het de sterkte van de installatie beïnvloeden. Ga door met dit proces totdat je de andere kant van de kamer bereikt en zorg ervoor dat je rondom alles een opening van 10 mm laat.

Als de laminaat vloer eenmaal is geïnstalleerd, kun je de omtrekspleet verbergen met plinten die minimaal 12 mm dik moeten zijn om eventuele krimp op te vangen. De uitzettingsvoeg moet ook worden geplaatst bij deuren waar de vloer van de ene kamer naar de andere gaat en tegen andere obstakels zoals trappen of radiatorleidingen. Een gespecialiseerde winkel voor laminaat heeft een ruime keuze aan deurstangen en accessoires die bij uw vloer passen en openingen in de uitbreidingen verbergen. Heb je geen idee waar je zou moeten zoeken om laminaat, kom dan laminaat kopen bij erkende winkels.

https://www.tapijtenlaminaatdirect.nl