Add Link
Image default
Zorg

Omgaan met agressie in de zorg: hoe doe je dat?

Zorgmedewerkers zetten zich dagelijks in voor het welzijn van de mens en komen daardoor in contact met een groot aantal en verschillende typen mensen. Waar de één bijvoorbeeld de verzorging regelt van mensen met een gebroken arm of been, houdt de ander zich bezig met het vermaken en verzorgen van gehandicapten of demente ouderen. Iedere zorgbehoevende reageert hierdoor anders op de hulp die hem of haar geboden wordt, waar de zorgmedewerkers vervolgens op moet anticiperen. Hoe ga je namelijk om met iemand die zich agressief opstelt en op welke manier zorg je ervoor dat de persoon in kwestie weer bij zinnen komt? ZelfSterk biedt omgaan met agressie trainingen aan zorgpersoneel, waarin geleerd wordt hoe je met verschillende situaties waarin agressie getoond wordt, omgaat.

De trainingen van ZelfSterk

Het is niet eenvoudig om grip te krijgen op een situatie, die uit de hand loopt. Om die reden is het van belang om te oefenen met vergelijkbare situaties, zodat het mogelijk om beter te begrijpen wat er precies gebeurt en op welke manier je zou kunnen handelen. Dit staat dan ook centraal in de trainingen van ZelfSterk, waarin er in een veilige omgeving verschillende scenario’s aan het licht zullen komen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het omgaan met ongewenste intimiteiten in de zorg, het herkennen van diverse vormen van agressie en het voorkomen van escalerende situaties. De training van ZelfSterk zal de persoonlijke ontwikkeling van zorgmedewerkers op die manier stimuleren en zelfvertrouwen vergroten. Het is daarom geen overbodige luxe om te oefenen met dit soort situaties, omdat het bijdraagt aan een veiligere omgeving voor zorgbehoevenden en zorgmedewerkers.

Meer weten?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in de trainingen van ZelfSterk? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website voor meer informatie over de diverse trainingen, waaruit gekozen kan worden.

https://www.zelfsterk.nl/