Add Link
Image default
Electronica en Computers

Manieren van communiceren tijdens het paardrijden

Bij de aanschaf van een instructieset is het heel belangrijk dat je goed nadenkt over wat de precieze vorm van gebruik zal zijn. Je wil dan ook een professionele communicatieset en geen instructieset paardrijden aliexpress. Ben je van plan de set te gebruiken om les te geven? Voor plezierritjes? Voor wedstrijden, of als jurylid? Als je voor jezelf hebt bepaald voor welke situatie(s) je instructieset gebruikt zal worden, dan is het gemakkelijker om een keuze te maken. Je kunt dan een beter overwogen keuze maken voor een enkele of duo set. Je moet ook afwegen hoeveel bereik je nodig hebt. Een ander belangrijk punt is het belang van tweerichtingscommunicatie. Moet de ruiter alleen de instructeur kunnen horen, of is het belangrijk dat de ruiter ook iets terug kan zeggen? Verder is het raadzaam je in te lezen over de verschillende merken instructiesets.

De AXIWI instructiesets
Zoals hierboven kort vermeld, is het belangrijk dat je de verschillende merken instructiesets bekijkt. Een voorbeeld van een geweldig merk voor zulke communicatiesets is het AXIWI Equestrian draadloze oefensysteem. Dit merk biedt een enorme verscheidenheid aan instructiesets, voor elk gebruik. Op de webwinkel geven ze aan dat ze instructiesets verkopen voor elke ruiter, van professioneel, tot plezierruiter. Ook zijn deze instructiesets enorm goed aangeschreven en scherp geprijsd!

Tips voor het gebruik van een instructieset
Om je niet in het diepe te gooien, hebben we ook een paar handige tips voor het gebruik van instructiesets;
1. Zorg ervoor dat de instructiesets steeds voldoende opgeladen zijn. De meeste sets gaan ongeveer 10 uur mee. Laad de sets op voor ze helemaal leeg zijn. Zo blijft de batterij goed werken.
2. Test de instructieset een tijdje voor je op het paard stapt. Zo kun je voorkomen dat de verbinding tijdens de les niet goed werkt. Een goed begin is het halve werk!
3. Lees je in over de verschillende merken voordat je een instructieset koopt. Helaas zijn er veel mindere merken op de markt, die niet aan te bevelen zijn.
4. Bespreek goed als ruiter en instructeur / jurylid / toehoorder hoe er gecommuniceerd zal worden. Dit voorkomt (letterlijk) miscommunicatie en onnodige irritatie.