Add Link
Image default
Zorg

Leuke dagbesteding in een landelijke omgeving op deze zorgboerderij nabij Dordrecht

Zoekt u naar een plek waar dagbesteding wordt aangeboden voor mensen met een beperking op een zorgboerderij in regio Dordrecht? Daarvoor kunt u bij Zorgboerderij de Bernerboefjes goed terecht. Cliënten met beperkingen, van autisme tot dementie, zijn hier welkom voor een leuke dagbesteding. Zorgboerderij de Bernerboefjes ligt rustig gelegen en houdt naast ruim 150 koeien ook kippen en konijnen. Verder zijn er katten en vaak kalfjes op dit boerenbedrijf en honden die getraind worden. Cliënten op de dagbesteding mogen al deze dieren verzorgen en voederen. Ook mag er geholpen worden bij de hondentraining of lekker geknuffeld worden met bijvoorbeeld de katten en konijnen. Daarbij is er vriendelijke begeleiding van deskundig personeel.

Voor iedereen een passende activiteit

Naast het verzorgen van de dieren, vinden er andere activiteiten plaats op deze zorgboerderij in regio Dordrecht. Zo mogen cliënten aan de slag in de moestuin naast het huis, waar ze bijvoorbeeld groenten en fruit kunnen planten. Ook kan er iets gebakken of geknutseld worden. Tijd voor een spelletje? Daar is eveneens veel ruimte voor samen met andere cliënten of de begeleiding. Verder kan ervoor gekozen worden een uitstapje in de omgeving te maken of gewoon lekker te genieten van alle rust en ruimte. Door de diversiteit aan activiteiten kan er altijd iets aangeboden worden dat aansluit bij de specifieke wensen en mogelijkheden van een cliënt.

Zelfstandigheid stimuleren

Zorgboerderij de Bernerboefjes zet zich met warme begeleiding in bij het verzorgen van een dagbesteding die niet alleen leuk is maar ook zinvol. Daarbij kiest deze zorgboerderij in regio Dordrecht ervoor om de zelfstandigheid van de cliënten te stimuleren. Voor de cliënten is er dan ook veel ruimte voor eigen initiatief en het zelf ontdekken van de activiteiten. Verder wordt gepoogd de cliënten zelfstandig te laten klussen en ook deze klussen te laten voltooien. Op deze manier kan de dagbesteding op deze zorgboerderij nabij Dordrecht ook heel zinvol zijn voor cliënten die zich bijvoorbeeld voorbereiden op de arbeidsmarkt.

http://www.bernerboefjes.nl/

Gerelateerde artikelen

Edevop software voor praktijkhouders

Voorkom gevaarlijke situaties met een toiletstoel

Met de software van Incura houd je meer tijd over je cliƫnten