Add Link
Image default
Zorg

Korting op de zorgverzekering

Wilt u genieten van korting op de zorgverzekering? Voor inwoners van Gelderland en Overijssel biedt Salland een collectiviteit zorgverzekering. Salland heeft met bedrijven en verenigingen goede afspraken gemaakt en hier profiteert u van!

Bij Salland kunt u terecht voor een basisverzekering, aanvullende verzekeringen en collectieve kortingen. Zorgverzekeraar Salland richt zich op de regio maar biedt landelijke dekking.

Vergoeding alternatieve zorg

Op de vergoedingenlijst voor alternatieve geneeswijzen staan dit jaar onder meer:

  • acupunctuur;
  • Chiro fonetiek therapie;
  • energetische therapie;
  • Gestalt therapie;
  • integratieve psychotherapie;
  • neurofeedback;
  • osteopathie;
  • psychotherapie;
  • reflexzonetherapie.

Voor de complete lijst verwijzen we u door naar de website. De aanbieder van de alternatieve zorg moet wel voldoen aan de voorwaarden zoals die staan vermeld in de Lijst Alternatieve Zorgaanbieders. Zo’n voorwaarde is bijvoorbeeld dat de zorgverlener aangesloten is bij een beroepsvereniging of koepelorganisatie. Aanvullend wordt verwacht dat zorgaanbieders zich inschrijven in officiële registers.

Als u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van een alternatieve behandelwijze, dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Bij Salland heeft u twee opties: Plus en Top. In beide gevallen geldt een maximumbedrag van € 40 per behandeldag. De maximale jaarbedragen zijn respectievelijk € 350,00 en € 400,00. Voor alternatieve behandelingen geldt geen eigen risico. Ook is er geen wettelijke eigen bijdrage. Dit heeft te maken met het feit dat de vergoedingen onder de aanvullende verzekeringen vallen.

Als u een nota indient bij Salland vragen we u de geldige persoonlijke en praktijk AGB-code van de zorgaanbieder erbij te vermelden. Evenals de koepelvereniging waarvan de zorgverlener lid is. De behandelingen kunt u gespecificeerd per dag invullen.

Aanvullende tandarts- of orthodontie verzekering

Naast ruime vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen kunt u bij Salland ook terecht voor een aanvullende tandarts- of orthodontie verzekering. Er zijn drie pakketten mogelijk: TandExtra, TandPlus en TandTop. De verzekerde bedragen per kalenderjaar bedragen respectievelijk € 250, € 500 en € 1000. Dit zijn totaalbedragen en het gaat om controle en overige behandelingen. Het premiebedrag kunt u online uitrekenen. Aangezien kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd worden is een aanvullende verzekering erg handig als uw zoon of dochter een beugel nodig heeft. Dit wordt namelijk niet vanuit de basisverzekering vergoedt. Wist u trouwens dat er tegenwoordig diverse transparante beugels bestaan?

Het zijn discrete, vrijwel onzichtbare gebitsoptimalisatie-hulpstukken. Ze kunnen eenvoudig in de mond geplaatst en er weer uit gehaald worden. De druk op de tanden en / of kiezen is subtiel, maar effectief. Sommige bieden al na 3 maanden resultaat.

https://www.salland.nl/