Add Link
Image default
Huishoudelijk

De 4 grote voordelen van raamfolie in huis of op kantoor

Je komt het overal tegen. Op de ramen van winkels, huizen, scholen, kantoorpanden en zelfs opslagruimtes. En daar is een hele goede reden voor. Vier redenen zelfs! Er zijn veel verschillende raamfolies beschikbaar waarmee je voor vrijwel iedere toepassing een geschikt product kunt vinden. Je leest er alles over in dit artikel!

De vensterbanken vrijhouden met privacy folie

In veel huizen kom je nog steeds gordijnen tegen. Maar deze nemen veel plek in. Er hoopt zich stof in op. En wanneer je ze dichtdoet heb je geen licht meer in huis en loop je het risico dat je spullen van de vensterbank stoot. Met privacy folie behoren al deze problemen tot het verleden. Je brengt het direct aan op het raam. Je hebt geen bevestigingsmaterialen nodig. En je hoeft niet in te leveren op de lichtinval in je huis wanneer je meer privacy wilt.

Je opslag beschermen tegen verkleuring met verduisteringsfolie

Een opslagruimte heeft idealiter geen ramen. Dat komt omdat door zonlicht, of beter gezegd uv-straling, meubels en andere spullen kan verkleuren en daarmee onherstelbaar beschadigt. Maar niet iedere opslag heeft geen ramen. Denk maar aan je schuur, garage of zolder. Met verduisteringsfolie los je dit probleem op. Deze raamfolie houdt vrijwel al het zonlicht en bijbehorende uv-straling tegen.

Squid raamfolie: de makkelijkste raambedekking om aan te brengen

Het aanbrengen van raamfolie kan nogal een opgave zijn. Je moet het recht aanbrengen en voorkomen dat je luchtbellen in de folie krijgt. Heb je hier moeite mee? Kies dan voor Squid textiel raamfolie. Deze zelfklevende folie is erg makkelijk aan te brengen en de textuur en uitstraling ziet er sfeervol en smaakvol uit.

Wel licht, geen pottenkijkers? One way vision folie!

Bij veel soorten raambedekking moet je kiezen tussen lichtinval en privacy. Gordijnen en jaloezieën moet je immers dichtdoen wanneer je meer privacy wilt en dat betekent dat het zonlicht er niet doorkomt. Met one way vision folie hoef je deze keuze niet te maken. Je kunt vanuit de donkere kant wel naar de lichte buitenwereld kijken maar andersom kunnen mensen van buiten niet naar binnen kijken. Bedenk je wel dat dit effect ’s avonds omgedraaid is. Je hebt zelfs speciale raamfolie die je met een afstandsbediening aan en uit kunt zetten.