Add Link
Image default
Aanbiedingen

Wat is een inclinometer en waar wordt hij voor gebruikt?

Een inclinometer wordt veel gebruikt in situaties waar een nauwkeurige positionering en / of er constant op de zwaartekracht gelet dient te worden. De inclinometer meet met behulp van een denkbeeldige lijn naar het midden van de aarde als referentiekader de hoek. Hierdoor krijg je een zeer accurate meting die er voor zorgt dat je altijd op een juiste manier de meting kunt vervullen. Inclinometers komen daarnaast in enorm veel verschillende vormen en maten voor. Dit komt omdat ze voor een breed scala aan onderwerpen kunnen worden ingezet. In dit blogartikel nemen we je dan ook graag mee in de wereld van de meetapparatuur.

De verschillende toepassingen van de inclinometer

Inclinometers worden voor een zeer divers aantal toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als niveau sensor voor een auto met luchtvering, voor de positie (inclinatie) van een heftruck of bouwkraam in machines voor landbouw of zelfs voor tijdens transport (rol- en steekmetingen) voor haven richtmachines. en inclinometers zijn uitermate handig voor meerdelige hoekregeling van de uitzet arm, zoals betonpompen en hoek weeg toepassingen. Deze verschillende toepassingen laten zien dat de meter in enorm veel verschillende manieren toepasbaar is, waardoor je kunt stellen dat hij erg handig is!

Het installeren van de inclinometer is kinderspel!

Een inclinometer is te gebruiken op een breed scala aan toepassingen doordat hij overal gemonteerd kan worden en daarnaast veel mechanische ontwerp vrijheid biedt. De sensoruitgang bevat twee verschillende componenten: een statische component (helling) en een dynamische component (versnelling). De sensor is ten alle tijden een combinatie van deze twee componenten. De inclinometers komen in veel verschillende soorten en maten. Dit kan er voor zorgen dat je niet precies weet wat je moet kiezen uit de verschillende aanbiedingen. De inclinometers van TSB-Bescom komen dan ook altijd met een goed advies. Je kunt dan ook altijd aankloppen als je niet precies weet wat je nodig hebt. Door de jarenlange ervaring en uitstekende productkennis, kunnen zij je precies bieden wat je nodig hebt. Dit is wel zo handig als je op zoek bent naar en goede inclinometer voor jouw nauwkeurige meting. Bekijk de website en zoek jouw inclinometer. 

 

https://www.tsb-bescom.nl/