Add Link
Image default
Internet

Wat is domeinnaamregistratie?

De domeinnaam speelt een centrale rol op internet. Wie op een bepaalde pagina wil uitkomen doet dit door de domeinnaam in te typen in de balk, of door via een link in een zoekmachine op deze domeinnaam uit te komen.

Wanneer je dus zelf plannen hebt met een website of webshop, dan zal het vastleggen van een domeinnaam één van de allerbelangrijkste stappen zijn.

Het is dan belangrijk om meer te weten te komen over domeinnaamregistratie. Wat is dit eigenlijk precies en hoe werkt het?

Vastleggen

Heel simpel gezegd is domeinregistratie niets anders dan het vastleggen van de naam van de website of webshop die je voor ogen hebt. Dit kan je vaak doen via het bedrijf dat de hosting voor je website verzorgt.

Let wel op, een naam kan maar eenmaal voorkomen op internet. Wanneer deze al in gebruik is, dan kan je er niets mee. Doordat het internet al zo groot en dichtbevolkt is met websites, betekent dit dus dat je goed moet nadenken en creatief moet zijn.

Zo kan je een goede naam vastleggen.

De extensie

Naast de naam zelf is het ook belangrijk om te weten dat er een extensie nodig is. Dit was in Nederland lange tijd bijna uitsluitend .nl. Internationaal ging het vaak om .com of .org. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden zeer veel uitgebreider.

Dit geeft daardoor ook veel meer mogelijkheden om creatief met je naam om te gaan. Dat maakt het beter mogelijk om een domeinnaam te laten registreren die nog niet eerder gebruikt is.

https://www.swx.be