Add Link
Image default
Internet

WiFi op kantoor verbeteren

Heb je een slechte internet verbinding op kantoor? Niets is vervelender dan een niet of slecht werkende internet verbinding op kantoor. Als de verbinding niet goed werkt kan er kostbare tijd verloren gaan of kan het zelfs klanten kosten doordat de productiviteit en bereikbaarheid laag is. Moet je direct denken aan een nieuwe of extra WiFi versterker?

Om het WiFi signaal te verbeteren zijn er meerdere oplossingen.

Plaats de router zo centraal mogelijk in de ruimte

Om het signaal zo goed mogelijk te verspreiden is het belangrijk dat de draadloze router zo centraal mogelijk in de ruimte staat en vrij zicht heeft. Door hem zo optimaal mogelijk te plaatsen gaat er weinig signaal verloren en in het gebied om de router heen heb je een zo goed mogelijk signaal.

Draadloos kanaal instellingen

Iedere router kun je configureren. Routers sturen hun WiFi signaal uit over frequenties die zijn ingedeeld in kanalen. Je kunt de router instellen op verschillende kanalen en zo het meest optimale kanaal voor de beste draadloze verbinding. Soms wordt de router met software geleverd waarmee je het meest ideale kanaal kunt instellen. Je kunt uiteraard ook zelf met meerdere kanalen de draadloze verbinding testen om te kijken of het signaal goed is.

Extra draadloze versterker

Voor het verbeteren van het signaal in met name grotere ruimtes of gebouwen kan het handig zijn om een extra versterker te plaatsen. Een draadloze versterker kan draadloos het signaal van je modem/router oppakken en deze verder verspreiden. Je plaatst de WiFi versterker in dat geval op een plek tussen de huidige router en de plek waar je goed signaal wilt hebben. Belangrijk is we dat hij op een plek komt te staan waar het signaal nog sterk genoeg is. Je kunt een extra versterker ook bekabeld aansluiten op je modem/router en dat hij vanaf de extra versterker het signaal weer draadloos verspreid.

Apparaten die verder weg staan bekabeld aansluiten

Als het draadloze signaal voor sommige apparaten toch te zwak is kun je overwegen om daar een extra kabel naar toe te trekken en deze bekabeld aan te sluiten.