Add Link
Image default
Bedrijven

Scherpte van camera’s

Er zijn verschillende factoren die de scherpte van een camera bepalen. Vaak worden deze factoren aangegeven in resolutie en TVL. TVL staat voor TV lines. Resolutie wordt weer bepaald door het aantal TVL dat er in een camera zit. TVL staat vaak aangegeven bij beveiligingscamera, omdat het een ietwat technischere term is. Voor de normale camera’s wordt gewoon resolutie aangehouden. Verder in dit artikel zal iets meer worden uitgelegd hoe alles precies in elkaar steekt met de verschillende aantallen in TV lines.

De camera’s beginnen allemaal op verschillende TVL niveaus. Zo begint de standaard resolutie bij 380TVL. Vervolgens krijg je de ‘hoge resolutie’ die staat op 470/480TVL. De HQ staat op een TVL van 530/540 en de SD staat op 720 x 576 pixels. Dit houdt in dat het minder dan 1 megapixel is. De HD is 1280 pixels x 720 pixels. Dit staat gelijk aan onze 1 en 1.3 megapixel. Full-HD is 1920×1080 pixel. Een 1000TVL bewakingscamera is gelijk aan ongeveer een 720P camera. Je kunt dus hierbij bedenken dat een 800TVL bewakingscamera er iets onder zal zitten. Dit zijn allemaal analoge camera’s.

Na de analoge camera’s ga je naar de full HD camera’s. Dit zijn de digitale camera’s. Deze camera’s zijn al een stuk duurder dan de analoge camera’s, maar geeft wel een scherper beeld. Hier wordt geen gebruikt meer gemaakt van TV Lines. TV Lines zijn onzichtbare lijnen die met bepaalde kaarten wel gemeten kunnen worden om te kijken hoeveel TV Lines iets heeft. Het is een beetje vergelijkbaar met je analoge TV beeld als hij het niet helemaal goed meer doet. De lijnen die horizontaal en verticaal dan in het beeldscherm verschijnen zijn ook wel de TV Lines. De TV Lines worden ook aangehouden met analoge bewakingscamera’s. Langzamerhand zullen de analoge camera’s waarschijnlijk verdwijnen en zal alles overgaan naar digitaal. Op de lange termijn zal men dus niet meer spreken over TV Lines. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook CCTV’s als IP camera wifi.

http://onlinecamerashop.nl