Add Link
Image default
Internet

Hoe registreer ik een domeinnaam?

Als u een domeinnaam heeft geregistreerd en u wilt er zeker van zijn dat deze zo blijft, dan zijn er een paar simpele dingen die u kunt doen. Ten eerste mag u uw e-mailadres nooit wijzigen. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen hun domeinnaam hebben geregistreerd. Het is gemakkelijk om een oude weg te gooien, maar het is veel moeilijker om hem terug te krijgen. Er zijn technische stukjes software beschikbaar die uw e-mailadres automatisch uit de registratiegegevens verwijderen. Het is altijd het beste om te controleren of dit is gebeurd of vraag het hostingbedrijf om instructies over hoe u dit moet doen.

 

Een ander belangrijk punt als het gaat om uw domeinnaamregistratie is om te onthouden dat u niet verantwoordelijk bent voor e-mailadressen die in handen komen van de eigenaren van de sites waarop u zich heeft geregistreerd. Dit is een grote fout die zoveel mensen maken en de gevolgen kunnen behoorlijk slecht zijn. Dus hoe registreer ik een domeinnaam? Ga naar de hoofdwebsite voor het registreren van domeinnamen en maak een account aan. U kunt dit meestal doen door een creditcardnummer op te geven.

 

Nadat u een domeinnaam heeft geregistreerd, moet u een host zoeken die uw bestaande hosting kan overnemen als u besluit dat u wilt verhuizen. Meestal zult u zien dat de website van de domeinregistreerder een sectie bevat waarin u uw domeingegevens invoert. U zult waarschijnlijk een sectie zien waar u uw IP-adres moet invoeren. Het IP-adres is een lange reeks cijfers die uw computer uniek identificeert. U moet dit invullen in het vak om uw domeinnaam te registreren.

 

Zodra u dit heeft gedaan, kunt u uw domein naar uw nieuwe host verhuizen en als u klaar bent, zou u een bevestigingsmail moeten zien met een link naar een downloadpagina waar u uw domein kunt registreren. Als je dit eenmaal hebt gedaan, ben je klaar om te gaan. Uw nieuwe host moet al uw e-mails kunnen omleiden naar de hoofdsite en moet een hoofdpagina bevatten die u kunt bezoeken om uw domeinnaam te registreren.

 

U zult gewoonlijk geen banners of advertenties zien wanneer u de hoofdpagina van uw nieuwe domeinregistreerder bezoekt, maar in de zijbalk staan links naar nieuwe releases van uw favoriete muziek, sportevenementen en nieuws. Er kunnen ook secties zijn waar andere leden van uw netwerk net zo goed domeinen kunnen registreren als u. Als je nog steeds niet zeker weet hoe ik een domeinnaam registreer, bekijk dan de uitgebreide Help-bestanden die je alle informatie moeten geven die je ooit nodig zou kunnen hebben.

 

Hopelijk heb ik je vraag beantwoord, hoe kan ik een domeinnaam registreren? Nu is het aan jou om de deur uit te gaan en enkele domeinen voor jezelf te registreren. Zorg ervoor dat u een host kiest waarmee u vertrouwd bent en die een bewezen staat van dienst heeft. Als u deze eenvoudige stappen volgt, zou u helemaal geen problemen moeten hebben bij het registreren van een domeinnaam en het online krijgen van uw website.

EIGEN-DOMEIN is jouw partner voor domeinregistratie