Add Link
Image default
Geschenken

Van gouden beker tot deelnamemedaille: alles over sportprijzen

We reiken sportprijzen uit bij wedstrijden, toernooien en andere evenementen. Om een goede keuze te maken voor jouw volgende evenement is het handig om wat meer informatie te hebben over de keuzemogelijkheden en waar je rekening mee moet houden bij het bestellen van sportprijzen. Lees snel verder en ontdek de prijzen die jouw evenement nog meer glans geven!

De mogelijkheden bij sportbekers

Sportbekers zijn groot en klein verkrijgbaar en in verschillende prijscategorieën. Van een grote gouden beker tot een kleine trofee op een kunststof voet die je als prijs voor het meedoen kunt geven. Veel sportbekers kunnen tijdens het bestelproces aangepast worden met een andere voet, oren of kleur. Dat komt omdat de meeste sportprijzen tegenwoordig van kunststof worden gemaakt. Dat stelt fabrikanten in staat om losse onderdelen te maken die eenvoudig samengevoegd kunnen worden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een eigen ontwerp te laten maken. Informeer hiervoor altijd naar de mogelijkheden bij de fabrikant.

Medailles, beeldjes en andere sportprijzen

Samen met sportbekers zijn medailles misschien wel de meest iconische sportprijzen. Een medaille kopen is vaak goedkoper dan een sportbeker. Je ziet ze vaak terug bij hardloopwedstrijden en je kunt een goedkope medaille bestellen voor sportdagen op school of een kinderfeestje. Ook medailles kun je vaak personaliseren met een eigen tekst en een afbeelding.

Naast medailles en sportbekers heb je nog veel meer mogelijkheden zoals rozetten en kampioensschalen. Deze worden vaak bij specifieke sporten als paardrijden uitgereikt. Andere prijzen kun je niet alleen bij sport gerelateerde evenementen kunt inzetten. Bij oeuvreprijs bijvoorbeeld wordt vaak een glazen award of een stenen beeldje gegeven. De personalisatiemogelijkheden bij deze prijzen zijn wat minder uitgebreid maar het is nog steeds mogelijk om ze te laten graveren met een persoonlijke boodschap, de datum en de naam van het evenement.