Add Link
Image default
Geschenken

Een speciaal assieraad van Memorie Sieraden

Assieraden – hoe werkt epoxy hars?

Juwelier Jos heeft een grote collectie aan assieraden. Deze assieraden worden getoond op de speciale website die Memorie Sieraden heet. (memoriesieraden.nl).

 

De assieraden kunnen onderverdeeld worden in asringen, ashangers,  asarmbanden en asoorlellen. Er zijn assieraden voor dames, heren en kinderen. 

 

Zichtbaar of onzichtbaar as?

 

Als u besluit om assieraden te kopen kunt u voor twee opties kiezen: assieraden met onzichtbare as of assieraden met zichtbare as.

 

Onzichtbare as in assieraden wil zeggen dat er een kleine askamer in het door u gekozen sieraad wordt gemaakt waarin een klein beetje as wordt geplaatst. Daarna wordt de askamer door zilver, geelgoud, witgoud of roségoud afgedekt, afhankelijk van het edelmetaal waarvan het sieraad is gemaakt. Zo zult u in het bezit zijn van assieraden waarvan u weet dat het as van uw dierbare bevat, maar dat voor de buitenwereld niet als zodanig opvalt.

 

De tweede optie is om assieraden te kiezen waarbij de as zichtbaar wordt verwerkt.

Dit wordt gedaan door het gebruiken van epoxy of acrylhars. 

 

Wat is epoxy hars of acrylhars?

 

Epoxy is een innovatief product. Het epoxyhars wordt eerst aangemaakt tot de juiste viscositeit en dan gemengd met as van uw dierbare. De assieraden die u heeft uitgekozen zijn voorzien van een ruimte waarin dit mengsel gegoten kan worden. Deze ruimte is zo gemaakt dat de epoxy er niet uit kan vallen. Het gieten van het mengsel wordt laagje voor laagje opgebouwd en gehard met UV licht. Zo wordt het mengsel keihard maar blijft toch transparant en kan de as in de assieraden toch zichtbaar blijven.

 

Het kan ook zijn dat u gekozen hebt om de hars te laten kleuren. Bij het aanmaken van de epoxyhars wordt volgens onze kleurenstaat de kleur in de juiste hoeveelheid toegevoegd. De kleur mag uiteraard de zichtbaarheid van de as niet overheersen.

 

Belangrijk om te weten voor assieraden met zichtbare as

 

Epoxy hars is een soort plastic en mag niet in de zon. Door de zonnestralen (UV) zou het epoxy hars te hard en te broos kunnen worden en zou kunnen breken of helemaal uit de askamer kunnen vallen. 

Ondanks dat men erg voorzichtig is met assieraden met zichtbare as zal er vroeger of later een moment komen dat de epoxyhars niet meer stabiel is.

Mocht u merken dat de epoxy hars los komt te zitten, komt u alstublieft direct naar onze winkel. Wij zullen dan kosteloos de epoxy hars vervangen. 

 

Assieraden met onzichtbare as zijn qua duurzaamheid veel beter dan assieraden met zichtbare as. Wij laten dit dan ook altijd aan onze klanten weten als zij hun keuze maken. 

 

Hoe lang kunnen assieraden met zichtbare as meegaan?

 

Afhankelijk van hoe vaak deze assieraden gedragen worden kan dit tussen de 6 maanden en 2 à 3 jaar zijn. 

 

 

 

 

 

https://memoriesieraden.nl