Add Link
Image default
Geschenken

Bijzondere trouwringen gemaakt door Juwelier Jos

Trouwring – 

de meest bijzondere trouwring van Juwelier Jos

Wij stelden de vraag aan Juwelier Jos wat de meest bijzondere of gekke trouwring is geweest die hij in zijn ruim 40-jarige carrière heeft gemaakt. 

 

Hij heeft hier lang over na moeten denken aangezien hij waarschijnlijk al voor duizenden mensen een trouwring heeft gemaakt. 

 

Juwelier Jos heeft de mooiste herinneringen aan de ¨echtparen¨ die aanwezig zijn geweest bij het hele ¨maak¨proces van hun eigen trouwringen. Dit ¨maak ¨proces  was een mooi moment van uitwisselingen van ideeën, de liefde die in de trouwringen naar voren kwamen, het gestalte geven van de ideeën in de ringen en het uiteindelijke gieten en bewerken van de trouwringen. Bijzondere momenten waar Juwelier een deel van mocht zijn.

 

Een heel bijzonder trouwring was wel de trouwring van de dochter van Juwelier Jos. Het was geen traditionele trouwring maar een ring met één grote steen gezet in een bijzonder ontwerp. 

 

Trouwring – complexe trouwring

Een trouwring wordt complex als er met meerdere goudsoorten wordt gewerkt en als er meerdere edelstenen in een trouwring worden verwerkt.

 

Het combineren van twee soorten goud, bijvoorbeeld geelgoud en witgoud, brengt zijn eigen moeilijkheden met zich mee, zeker als het in een trouwring moet worden verwerkt. Ook als een trouwring edelstenen bevat bestaat de kans dat er een edelsteen uitvalt. Men hoopt dat zijn trouwring 30, 40 jaar of langer meegaat en dan is het belangrijk dat de trouwring solide is en de materialen en edelstenen goed zijn verwerkt.

 

Trouwring – standaard of anders?

Een trouwring kan traditioneel zijn zonder verdere extra’s zoals bijvoorbeeld edelstenen. Bovendien hoeft een trouwring niet altijd hetzelfde te zijn voor man en vrouw. De trouwring kan wel aan elkaar aangepast worden – de twee ringen samen vormen dan één geheel – heel symbolisch voor het samenzijn van het echtpaar.

Tegenwoordig is er ook een tendens om de trouwring van één partner wat opzichtiger te maken en van de andere partner wat eenvoudiger.

Het meest bijzondere aan een trouwring, klassiek, modern of anders, is het feit dat twee mensen hun liefde willen bezegelen met een ring – een trouwring. Zolang beide partners blij en gelukkig worden van de ringen die zij hebben uitgekozen als symbool voor hun liefde samen, dan is dat het allerbelangrijkste. Smaken verschillen – en gelukkig maar – zo kunnen partners inventief, innovatief en fantasierijk blijven bij het uitkiezen van de perfecte trouwring.

 

 

https://juwelierjos.nl