Add Link
Image default
Woning en Tuin

Ontwerp eigen opslagruimte Rotterdam

Opslagruimte Rotterdam wordt niet vaak genoeg gebruikt. Gemeente Rotterdam heeft dit probleem aangepakt door een ontwerpwedstrijd te organiseren. Opslagruimtes worden steeds vaker gebruikt door het jonge publiek. Studenten met eigen bedrijven vallen ook onder deze nieuwe doelgroep. De ontwerpwedstrijd is vooral gericht op deze doelgroep. Met deze wedstrijd hoopt gemeente Rotterdam meer studenten te trekken die de opslagruimte kunnen gebruiken voor startups. Op dit moment worden de meeste ruimtes gebruikt voor opslag van persoonlijke objecten, maar hier wil de gemeente verandering in gaan brengen.

Opslagruimte Rotterdam – Waarom een ontwerpwedstrijd?

De visie van gemeente Rotterdam is: betrekken is aantrekken. Ze hopen nu de creatieve geest van de studenten te kunnen gebruiken om zo de studenten te betrekken bij de opslagruimte. Ze verwachten dat na het betrekken van de studenten ze ook zullen worden aangetrokken. Waarom een ontwerpwedstrijd? Uit onderzoek is gebleken dat als de omgeving creatief is dit ook de creativiteit stimuleert. Dit klinkt heel logisch, maar dit gaat zo ver als de opslagruimtes van bedrijven. De mogelijkheid moet er zijn om op alle mogelijke plaatsen deze creativiteit door te laten kunnen schemeren. Ook is gebleken dat vooral in de wereld van print design er veel opslagruimte nodig is. Dit is een creatieve manier om de doelgroep te kunnen aantrekken.

Ik wil meedoen, hoe doe ik dat?

Gemeente Rotterdam heeft alle spelregels op de website weergegeven, maar hoe werkt het precies? Online kunt u een afbeelding vinden van de desbetreffende opslagruimte. Het gaat om een van de opslagruimtes in Rotterdam. Vervolgens kunt u hier een ontwerp van maken op welke manier dan ook. Ook is het belangrijk om een motivatie te schrijven. Waarom heeft u gekozen voor dit specifieke ontwerp en waarom helpt dit mee in uw werkomgeving? De beste combinatie van ontwerp en onderbouwing wint de desbetreffende opslagruimte met het eigen ontwerp hier natuurlijk in verwerkt. Met deze wedstrijd hoopt gemeente Rotterdam mensen te motiveren om creatiever te zijn als men denkt aan een opslagruimte. Ook het beeld van hoe men een opslagruimte kan gebruiken moet met deze wedstrijd veranderen. Gemeente Rotterdam hoopt hiermee dat opslagruimte Rotterdam na de wedstrijd weer genoeg gebruikt zal gaan worden.