Add Link
Image default
Sport

Wat zijn goede golfschoenen voor heren?

Afgezien van het feit dat golf een onvoorstelbaar mooie sport is, wil je als fanatieke sporter ook de beschikking hebben over het juiste materiaal. Daarmee bedoelen we niet de golfclubs, maar je outfit. Vooral de golfschoenen vormen een belangrijk onderdeel. Zo zorgen ze voor meer stabiliteit tijdens de swing en maken ze je outfit compleet. Voordat je het eerste paar golfschoenen koopt die je ziet, is het verstandig om even stil te staan bij een paar belangrijke punten.

Verschillende opties

Heren golf schoenen kun je grofweg indelen in drie groepen: de klassieke golfschoen, de professionele golfschoen en de modieuze variant. Alhoewel veel afhangt van de persoonlijke smaak is de klassieke schoen nog altijd favoriet. Dit heeft veelal te maken met de kwaliteit van het leder, bovendien ziet dat type schoen er bijzonder authentiek uit. Dat wil niet zeggen dat de andere twee soorten minder geschikt zijn. Zo ziet de professionele golfschoen er prima uit en is het lage gewicht een goed argument om hier serieus naar te kijken. De moderne of modieuze golfschoen laat daarentegen zien dat golf het stadium van een elitesport is ontgroeid. Het draagcomfort en de stabiliteit is ook bij dit type schoen ongeëvenaard.

Persoonlijke voorkeur

Naast het type schoen is ook de kleur vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige golfers willen juist met hun outfit opvallen en kiezen daarom voor een golfschoen met opvallende kleuren. Op zich is daar niks mis mee, maar zorg ervoor dat de schoen die je kiest goed bij de rest van je outfit past.

Stabiliteit

Naast het gewicht van de schoen en het draagcomfort is de stabiliteit waarschijnlijk een van de zaken waar je absoluut op wilt letten. Sta je niet stevig, dan zal dit ongetwijfeld resulteren in een minder goede swing. Probeer verschillende schoenen uit en kies de schoen die voor jou gevoel je helpen om zo stabiel mogelijk op de green te staan.

Het draagcomfort

Minstens zo belangrijk bij het kiezen van de juiste golfschoen is het draagcomfort. Een goede golfschoen sluit netjes om je voet en geeft je op die manier ook meer stabiliteit. Omdat je de schoen enkel tijdens het golfen draagt, is het van belang dat ze niet te losjes om je voeten zitten. Uiteindelijk zullen ze onder invloed van het lopen ook iets losser gaan zitten.

De golfschoenen met spikes

Het meest opvallende detail bij golfschoenen zijn de spikes. Deze geven je meer grip, verbeteren de stabiliteit en voorkomen dat je gaan glijden op het gras. Wil je het echt goed doen, kies dan voor spikes die je kunt vervangen. Hierdoor gaan de schoenen langer mee en heb je ook veel meer plezier van de sport.