Add Link
Image default
Bedrijven

Woonzorg Arnhem; beschermd en veilig wonen in Arnhem

Niet alle jongeren hebben hun leven op de rails. Sommige jongeren kampen bijvoorbeeld met een trauma, met vervelende ervaringen uit het verleden, met een stoornis of met een beperking. Door deze achtergrond zijn zij niet in staat om zelfstandig te leven, om zelfstandig te wonen en om van het leven te genieten. Vanuit Begeleid Wonen Nederland bieden wij voor hen een gepaste oplossing.

Wij richten ons hierbij op een specifieke groep personen: jongeren en jongvolwassenen die een psychiatrische- of LVG indicatie hebben gekregen. Deze jongeren en jongvolwassenen kampen met bepaalde problemen, waardoor zij geremd in het leven worden. Door woonzorg in Arnhem aan te bieden, trachten wij om hen te helpen. Dit doen wij overigens niet alleen in Arnhem, maar ook in bijvoorbeeld Tilburg, Eindhoven en Apeldoorn.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is volledig afgestemd op het individu. Wij done er alles aan om iedereen in ons huis in Arnhem thuis te laten voelen én om de eerste stappen te zetten. Het uiteindelijke doel hierbij is dat onze cliënten een succesvolle terugkeer in de maatschappij gaan maken. Dit is veelal makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien onze cliënten stuk voor stuk een specifieke achtergrond hebben.

Dat is dan ook dé reden waarom ons op het individu richten. Om dat überhaupt mogelijk te maken, hebben wij bewust voor een kleinschalige locatie in Arnhem gekozen. Alle cliënten die we in ons huis in Arnhem onderdak bieden, kunnen wij hierdoor de best mogelijke zorg aanbieden.

Het gaat bij ons echter verder dan psychische – of lichamelijke zorg. Wij doen er namelijk ook alles aan om onze cliënten zelfstandig te laten leven, om het zelfvertrouwen op te krikken en om de mooie kanten van het leven in te laten zien. Dát laatste is volledig op het conto van onze medewerkers te schrijven. Zij lopen elke dag met een glimlach rond in het huis in Arnhem; deze positiviteit straalt direct over naar de cliënten in het huis.

Ons doel

Jongeren en jongvolwassenen een succesvolle terugkeer in de maatschappij aanbieden. Dat is eigenlijk waar we in Arnhem – en in onze andere locaties – elke dag mee bezig zijn. Mede daarom staan de termen ‘zelfredzaamheid’ en ‘zelfstandigheid’ centraal bij het aanbieden van woonzorg in Arnhem. In eerste instantie bieden we alleen onderdak aan, maar al snel richten we onze pijlen echt op de kern van het probleem.

Gelukkig kunnen we stellen dat we redelijk goed in dit doel slagen. Maar liefst 78% van alle cliënten die we woonzorg in Arnhem aangeboden hebben, wonen op dit moment in een zelfstandige woning. Het is ons doel om dit percentage zo ver mogelijk richting de 100% op te laten lopen. Als we dát voor elkaar weten te krijgen, bieden wij eigenlijk alle jongeren en jongvolwassenen een nieuwe kans. Een nieuwe kans op een gelukkig en zelfstandig leven.

Let op: wij bieden woonzorg in Arnhem alleen aan voor jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische- of LVG indicatie. Voor meer vragen of informatie kun je contact met ons opnemen.