Add Link
Image default
Sport

Je sportclub promoten door een evenement te organiseren

Een club promoten is een vak apart. Net als bij een bedrijf is het belangrijk om een sportclub meer naamsbekendheid te geven. Want dat betekent meer leden en meer contributie waarmee je kunt uitbreiden of vernieuwingen door kunt voeren waardoor de sportclub weer klaar is voor de toekomst.

De eerste stappen voor de organisatie

Denk eerst goed na over het doel van je evenement. Wat wil je bereiken? Dit bepaalt in grote mate wie je uitnodigt en wat voor budget je nodig hebt. Hou hierbij ook rekening met bijvoorbeeld de sportprijzen die je gaat bestellen. Een prestigieuze uitreiking vraagt om een luxe prijs zoals een gouden beker. Bij een scholentoernooi kun je wellicht beter medailles bestellen voor alle deelnemers

Je evenement promoten

Begin met het maken een lijst van mensen die je wilt uitnodigen. Zorg er vervolgens voor dat je deze gasten ruim van tevoren een uitnodiging stuurt. Ook is het belangrijk dat mensen de locatie van het evenement moeiteloos kunnen vinden. Een goede routebeschrijving in de uitnodiging is dan ook onmisbaar.

Sponsors zoeken

Om meer sponsoren te trekken kun je bijvoorbeeld ook een gepersonaliseerde medaille kopen met daarop de bedrijfsnaam van je hoofdsponsor. Dit hoeft overigens geen medaille te zijn, ook andere sportprijzen kunnen gepersonaliseerd worden.

Deelnemers werven

Richt je je bij het organiseren van je evenement alleen op de leden van je club? Hou het dan intiem en maak er een gezellige dag van. Wanneer je nieuwe leden wilt werven moet je het professioneler aanpakken. Een social media campagne zorgt bijvoorbeeld voor een grote verspreiding van het nieuws in een korte tijd.

Game day!

Wanneer de grote dag aanbreekt is het nog een kwestie van de puntjes op de i zetten. Daaronder vallen het instrueren van vrijwilligers en het nalopen van de voorbereidingen. Maar ook het welkom heten van de toeschouwers en deelnemers. Neem na afloop van het evenement ook even de tijd om alle deelnemers en de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en zorg voor mogelijkheden zodat nieuwe leden zich in kunnen schrijven.

Gerelateerde artikelen

De duurste sneakers ter wereld anno 2020

Medailles bestellen voor de ‘gamification’ van je evenement

Alles over beginnen met hardlopen