Add Link
Image default
Sport

Alles over beginnen met hardlopen

Wat is belangrijk wanneer je begint met hardlopen

Wanneer je net wilt beginnen met hardlopen dan is het best lastig om vanuit alle adviezen die je krijgt een keuze te maken hoe dit nu aan te pakken. Hardlopen is behoorlijk blessure gevoelig als het niet vanaf het begin goed oppakt. Zo zijn er sporters die hebben gekozen voor hardlopen en dit doen omdat ze vooral gehoord hebben dat ze hiermee een hoop extra kilo’s kunnen afvallen. Maar is het hardlopen nu wel de beste optie en wat is belangrijk om te weten wanneer je begint met hardlopen. Welnu zonder direct alles te verklappen…. hardlopen is best een goede keuze hoor.

Materiaal en kleding

Wanneer je begint is het enorm belangrijk om direct vanaf het begin te kiezen voor goed materiaal. Het gaat hier dan vooral om de hardloopschoenen en hardloopkleding. Laten we beginnen met de hardloopschoenen. Kies voor de juiste hardloopschoenen en laat je niet verleidien met een goedkope schoen die niet voor je geschikt is. Koop in het begin je hardloopschoen altijd bij een erkende sportzaak en laat je adviseren welke schoen het beste bij je past. Hardloopkleiding is vaak van materiaal gemaakt die het mogelijk maakt snel je vocht te laten reguleren. Vrouwen doen er goed aan een goede sportbh te kopen aangezien dit ook veel probelemen tijden het hardlopen kan voorkomen.

Goed trainingsschema

Natuurlijk is uiteindelijk een goed trainingsschema heel erg belangrijk. Wanneer je begint is het belangrijk om een goede warming-up en cooling-down te doen en moet je de spieren goed rekken. Begin nooit te hard en laat je niet verleidien om dit wel te doen. Wanneer je niet meer kunt praten tijdens het hardlopen weet je al zeker dat het allemaal veel te hard gaat. Kies er dus voor om hier rekening mee te houden. Er zijn online verschillende trainingsschema’s te vinden om te beginnen met hardlopen. Heb je nog nooit gelopen begin dan eerst met een doen van een 5Km. Je leert zo uiteindelijk in ongeveer 3 maanden om 30 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen en dat is een uitstekende basis voor meer. Vergeet niet het gaat ook om het plezier en niet alleen de prestatie.