Add Link
Image default
Energie

Wat is grijze energie?

egenwoordig worden we op allerlei manieren gemotiveerd en gestimuleerd om ons steentje bij te dragen voor een beter milieu. Dit hoeven geen grootste dingen te zijn zoals zonnepanelen op je dak te leggen. Op een duurzame manier kiezen voor energie kan ook al genoeg zijn. Het is algemeen geweten dat groene energie een flinke opmars maakt omdat dit veel beter is voor het milieu. Maar waarom eigenlijk? Waarom is grijze energie zo slecht en wat is grijze energie eigenlijk? Wel wanneer je dit artikel hebt gelezen, zal je vanzelf de overstap willen maken naar een energieleverancier die groene energie aanbiedt!

 

Wat is grijze energie?

 

Dat grijze energie niet zo goed is voor het milieu, dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk niet? Wel, grijze energie wordt eigenlijk opgewekt op manieren die schadelijk zijn voor het milieu. Denk maar aan fossiele brandstoffen zoals aardolie, gas en steenkool. Maar wanneer uit deze brandstoffen energie wordt opgewekt, ontstaan er veel schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofdioxide. Deze gassen zijn onder andere verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en het versterken van het broeikaseffect.

 

Wil je graag grijze energie of toch groene energie

 

Vaak denken we dat we niet anders kunnen dan de energie te gebruiken die we van onze leverancier krijgen. Niet is echter minder waar, de keuze is immers aan jezelf. Je kan perfect op een groene manier je energie gaan verbruiken zoals werken met zonne-energie en windenergie. Ok, toegegeven niet iedereen heeft de mogelijkheid om een windmolen in zijn tuin te zetten of om zonnepalen op zijn dak te leggen, maar je kan evengoed al eens beginnen met kiezen voor een leverancier die groene stroom levert. Helemaal niet moeilijk, toch?

 

Overstappen naar een nieuwe leverancier

 

Uiteraard heb jij zelf het recht om je eigen keuze te maken wat betreft de energie. Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn om aan het milieu te werken en goedkoper af te zijn, toch? Daarom moet je misschien toch eens overwegen om de overstap te maken naar een groene energieleverancier. Er zijn er meer dan genoeg, het enige dat je hoeft te doen is het aanbod te vergelijken op het internet. Wanneer je dit op een juiste manier doet, schiet er nog maar 1 ding over om te doen: overstappen. De nieuwe energieleverancier die je gekozen hebt, zal voor jou alles in orde brengen. Zowel het nieuwe contract in orde maken als het stopzetten van jouw oude contract, wordt allemaal voor jou geregeld zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken!

 

https://123vergelijkers.nl/energie/