Add Link
Image default
Rechten

Ondernemingsrecht Advocaten

Het ondernemingsrecht is een breed rechtsgebied, waarin eigenlijk meerdere rechtsgebieden samenkomen. Als ondernemer krijg je hoe dan ook te maken met onderdelen van het ondernemingsrecht, dit begint al vanaf de oprichting. Alle rechten en plichten van de onderneming vallen onder het ondernemingsrecht. Als ondernemer dien je dus kennis te hebben van een hoop zaken, wat natuurlijk in de praktijk onmogelijk is. Daarom is het helemaal niet raar om bij problemen een ondernemingsrecht advocaat in de arm te nemen. Hoe is bijvoorbeeld je onderneming ingericht, hoe zijn de aandelen geregeld, hoe hou je je administratie goed bij, welke diensten bied je aan of welke overeenkomsten ga je aan met bedrijven of particulieren. Dit zijn zo maar een aantal zaken waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Zorgeloos ondernemer wenst natuurlijk elke ondernemer, maar de kans is groot dat je vroeg of laat problemen gaat ondervinden met leveranciers, personeel of cliënten, waardoor de hulp van een advocaat ondernemingsrecht zomaar gewenst kan zijn.

Ondernemingsrecht advocaten hebben kennis van meerdere rechtsgebieden

Zoals eerder aangegeven zijn advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het ondernemingsrecht vaak juridisch onderlegd in meerdere rechtsgebieden. Ga maar na, je wilt personeel aannemen. Dan komt het arbeidsrecht om de hoek kijken. Wil je vervolgens personeel ontslaan? Dan krijg je te maken met het ontslagrecht. Maak je afspraken met een leverancier of biedt je een dienst aan aan cliënten? Dan zal er een contract worden opgesteld en kom je dus in aanraking met het contractenrecht. Betaald een cliënt zijn of haar rekening voor jouw diensten niet? Dan heb je kennis nodig over het incassorecht. Komt je onderneming in zwaar weer en heb je veel schuldeisers? Dan bestaat de kans dat het faillissementsrecht om de hoek komt kijken. Dit zijn direct ook de meest voorkomende onderdelen van het ondernemingsrecht, maar zo zijn er nog meerdere rechtsgebieden waarmee je in aanraking kunt komen als je een onderneming runt. Juridische ondersteuning kan bij geschillen een hoop zorgen verlichten en ervoor zorgen dat jij je volledig kunt focussen op je onderneming. Schroom dan ook niet om bij een geschil of vragen je te wenden tot een ondernemingsrecht advocaat.

Schakel een advocaat in bij een reorganisatie tot aan een eventuele verkoop van de onderneming

De vraagstukken binnen het ondernemingsrecht zijn dus erg divers. De juridische rompslomp is vaak tijdrovend en brengt direct een hoop negativiteit met zich mee. Hoe voer je bijvoorbeeld een reorganisatie uit, welke ook nog is juridisch stand houdt of voor welke prijs verkoop je bedrijf of aandelen? Als je een advocaat nodig hebt, kun je kiezen voor een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het ondernemingsrecht in breedste vorm. Je kunt er ook voor kiezen om een specialist te kiezen in het rechtsgebied waarin de vraag, het probleem of het geschil zich in afspeelt.

Gerelateerde artikelen

De beste Advocatenkantoor in Soest

Wat te doen wanneer u een verdachte bent?

Letselschade opgelopen in Hengelo centrum