Add Link
Image default
Rechten

Wanneer schakelt u een advocaat in bij huurrecht?

Het is natuurlijk nooit fijn om een conflict te hebben waarbij u eraan denkt om een advocaat in te schakelen om dit probleem op te lossen. Wanneer er sprake is van een huurgeschil kunt u een advocaat voor huurrecht inschakelen. Een advocaat helpt u bij het vaststellen van het probleem, het verduidelijken van uw rechten en plichten en representeert dit aan de tegenovergestelde partij.

Wanneer schakelt u een advocaat in bij huurrecht?

Rondom huurrecht kunnen veel verschillende geschillen vallen. Bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld de woning, een betaalachterstand, huurbescherming, een verhoging of verlaging van de huurkosten, overlast van buren of dieren, een dreigende ontruiming, vergoedingen, medeverhuur of onderhuur en hoge servicekosten.

Huurrecht voor de huurder

Wanneer u huurder bent heeft u rechten maar daarnaast ook plichten. Deze plichten bestaan uit het op tijd betalen van de huur en geen schade of overlast veroorzaken. Daarnaast wordt vaak in het huurcontract vermeld dat de huurder toegang tot de woning moet geven aan de verhuurder wanneer er noodzakelijk onderhoud verricht moet worden. De huurder moet ook de afgesproken opzegtermijn nakomen. Hiertegenover staat dat u als huurder huurbescherming krijgt. Deze huurbescherming maakt het de verhuurder niet makkelijk om u uit de woning te zetten.

Huurrecht voor de verhuurder

Ook wanneer u verhuurder bent heeft u rechten maar daarnaast ook plichten. Allereerst moet ervoor gezorgd worden dat de woning goed is onderhouden. Daarnaast moet de huurder rustig kunnen wonen zonder overlast te ervaren. De rechten die u als verhuurder heeft zijn dat u de huur op tijd ontvangt en de huurder geen overlast veroorzaakt.

Rechtnet advocaat voor huurrecht

Bent u op zoek naar een huurrecht advocaat? Dan bent u bij Rechtnet bij het goede adres. In veel gevallen kunnen geschillen tussen beide partijen niet zonder advocaat worden opgelost. Een advocaat van Rechtnet helpt u bij het oplossen van dit soort conflicten. Een huurrecht advocaat helpt bijvoorbeeld bij het controleren of opstellen van een huurovereenkomst. Daarnaast biedt een advocaat hulp bij een conflict over bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of een verhoging van de huurprijs. Een advocaat kan u ook hulp bieden wanneer wordt gedreigd met een ontruiming.