Add Link
Image default
Beauty en verzorging

Solliciteren op bepaalde vacatures

Het is vaak best lastig om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Werkgevers verwachten over het algemeen vrij veel en het kan lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Het wordt al snel een standaardbrief met te veel standaard informatie. Om door de sollicitatieprocedure is het belangrijk om te zorgen dat jouw sollicitatiebrief eruit springt en anders is dan de rest. Zo kom je sneller in aanmerking om op gesprek te komen. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je de perfecte sollicitatiebrief schrijft. Ook zal er in dit artikel duidelijk worden wat je vooral niet moet doen tijdens het schrijven van een sollicitatiebrief en wat je beter achterwege kan laten.  

Allereerst moet je rekening houden met de persoon die de brief zal ontvangen. Als je reageert op een vacature apothekersassistent schrijf je iets anders dan als je wilt werken bij gemeente. Dit komt natuurlijk omdat deze twee functies hele andere vaardigheden vereisen. Het is dan ook een goed idee om de manier waarop je schrijft aan te passen aan de functie waar je op reageert en je CV hier ook op aan te passen. Zo is de kans het grootst dat je door de sollicitatieprocedure heen komt. 

Vervolgens is het ook belangrijk om te laten zien waarom je de baan graag zou willen hebben. Je moet naast je CV ook een motivatiebrief opsturen waarin je vertelt waarom de baan je aanspreekt en hoe jouw kwaliteiten hierop aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je goed met mensen om kan gaan en veel geduld hebt of juist dat je een aanpakker bent en graag je handen vuil maakt. 

Ten slotte is het belangrijk om iets over jezelf te vertellen. Zorg dat het bedrijf je een beetje leert kennen. Waarom moeten ze jou aannemen en niet iemand anders? Vertel ze je drijfveren. 

http://www.professionalpartners.nl