Add Link
Image default
Beauty en verzorging

Acrylnagels voor Beginners: Veelgestelde Vragen

 

Acrylnagels zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame, mooie nagels. Of je nu van nature zwakke nagels hebt of gewoon een glamoureuze look wilt, acrylnagels van polygel shop kunnen een geweldige optie zijn. Voor beginners kunnen er echter veel vragen en onzekerheden zijn over dit nagelverstevigingssysteem. In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen om je te helpen bij het begrijpen van acrylnagels en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

1. Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn kunstnagels die worden gemaakt door een mengsel van vloeibare acryl en acrylpoeder op de natuurlijke nagels aan te brengen. Het mengsel wordt snel hard en vormt een sterke, duurzame laag die zowel de natuurlijke nagels versterkt als verlengt. Acrylnagels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, lengtes en kleuren, waardoor je veel opties hebt om je gewenste look te bereiken.

2. Hoe worden acrylnagels aangebracht?

Acrylnagels worden aangebracht door een professionele nagelstylist. De stylist begint met het voorbereiden van je natuurlijke nagels door de nagelriemen terug te duwen en de nagels licht op te ruwen. Vervolgens wordt een vloeibare acryl en acrylpoeder gemengd en op de nagels aangebracht. De stylist gebruikt speciale penselen om de acryl te vormen en glad te strijken voordat het uithardt. Dit proces kan enkele lagen vereisen om de gewenste dikte en vorm te bereiken. Ten slotte worden de acrylnagels gepolijst en in de gewenste stijl afgewerkt.

3. Zijn acrylnagels schadelijk voor mijn natuurlijke nagels?

De juiste toepassing en verwijdering van acrylnagels zouden je natuurlijke nagels niet significant moeten beschadigen. Het is echter belangrijk om naar een professionele nagelstylist te gaan die ervaring heeft in het werken met acrylnagels. Slechte toepassing of het verwijderen van acrylnagels op de verkeerde manier kan schade aanrichten. Het is ook essentieel om tussen acrylbehandelingen door je natuurlijke nagels voldoende rust te gunnen.

4. Hoe lang blijven acrylnagels zitten?

Acrylnagels kunnen ongeveer 2 tot 3 weken meegaan voordat je terug moet gaan naar de nagelstylist voor bijwerken. Deze duur kan variëren, afhankelijk van factoren zoals je nagelgroei, je dagelijkse activiteiten en hoe goed je voor je acrylnagels zorgt.

5. Hoe kan ik mijn acrylnagels onderhouden?

Het onderhoud van acrylnagels is essentieel voor hun levensduur en behoud van hun uiterlijk. Op de website van polygelshop is hier een uitgebreid artikel over te vinden. Hier zijn alvast enkele tips:

  • Houd je nagels schoon en droog om schimmel- of bacteriële groei te voorkomen.
  • Gebruik handschoenen bij huishoudelijke klusjes om te voorkomen dat de acrylnagels beschadigd raken.
  • Vermijd het bijten of trekken aan je acrylnagels.
  • Laat je acrylnagels professioneel bijwerken als dat nodig is.
  • Gebruik nagelriemolie om je nagels en nagelriemen gezond te houden. 

6. Kan ik nagellak gebruiken op acrylnagels?

Ja, je kunt nagellak gebruiken op acrylnagels. In feite zijn acrylnagels ideaal voor het aanbrengen van nagellak, omdat ze een egale en sterke basis bieden. Je kunt elke nagellakkleur gebruiken die je wilt en zelfs nail art toepassen.

7. Hoe worden acrylnagels verwijderd?

Het verwijderen van acrylnagels moet altijd worden gedaan door een professionele nagelstylist. Het proces omvat meestal het weken van de acrylnagels in aceton om ze zacht te maken, gevolgd door zorgvuldig verwijderen. Het is belangrijk om acrylnagels nooit zelf te verwijderen, omdat dit schade aan je natuurlijke nagels kan veroorzaken.

8. Kan ik acrylnagels thuis aanbrengen?

Hoewel sommige mensen ervaring hebben met het aanbrengen van acrylnagels thuis, wordt het sterk aanbevolen om naar een professionele nagelstylist te gaan. Zelf acrylnagels aanbrengen kan lastig zijn en leiden tot ongewenste resultaten. Een nagelstylist heeft de ervaring en kennis om acrylnagels op een professionele manier aan te brengen.

9. Zijn er risico’s verbonden aan acrylnagels?

Acrylnagels zijn veilig, maar er zijn risico’s waarmee rekening moet worden gehouden, zoals allergische reacties op acrylproducten, infecties als gevolg van beschadigde nagels of onjuiste hygiëne, en het risico op schade aan de natuurlijke nagels bij verkeerde toepassing of verwijdering. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en naar een professionele nagelstylist te gaan om deze risico’s te minimaliseren.

10. Kan ik mijn acrylnagels zelf ontwerpen?

Ja, je kunt zeker je eigen ontwerpvoorkeuren voor acrylnagels aangeven bij de nagelstylist. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, stijlen, lengtes en vormen om de look te creëren die bij je past. De nagelstylist zal je adviseren over wat het beste bij je nagels en levensstijl past.

Bronvermelding: polygelshop.nl