Wie houdt er niet van de overvloed aan herfstsmaken? Van zoet tot hartig, het seizoen brengt zoveel op tafel. Veel mensen beschouwen de herfst zelfs als hun favoriete tijd van het jaar om te eten en te koken met de nadruk op lokale producten. Het is dan ook geen verrassing dat september de Nationale Groente Maand is – de perfecte timing voor ons om na te denken over wat we onze gasten in oktober kunnen voorschotelen. In deze blogpost ontdek je zeven heerlijke groenten die perfect zijn voor je herfsttafel. Of je ze nu zelf kweekt of bij een lokale boer koopt, deze gemakkelijk te vinden groenten zullen een hit zijn bij je gasten. Bekijk deze ideeën en laat je vandaag nog inspireren! BoerenkoolBoerenkool is lid van de koolfamilie. Het is gemakkelijk te telen in de meeste klimaten en bodems, en is een zeer stevige groente. Boerenkool groeit het best in een rijke grond die licht alkalisch is en veel organisch materiaal bevat. Boerenkool is een rijke bron van vitamine A, C en K, en van mineralen als calcium, ijzer en kalium. Bovendien is boerenkool een goede bron van vezels: één kopje gehakte boerenkool bevat 2 gram vezels. Boerenkool kan op vele manieren worden gegeten, zoals rauw, gestoomd, gesauteerd of toegevoegd aan soepen en stoofschotels. Zoete aardappelenZoete aardappelen behoren tot de familie van de ochtendglorie. Ze zijn een hoofdvoedsel in vele culturen en bevatten veel vitamine A en C en kalium. Ze zijn ook een goede bron van vezels. Zoete aardappelen doen het het best in een warme en vochtige omgeving. Ze houden niet van koelere temperaturen, dus plant ze best vroeg in het seizoen. Hoewel zoete aardappelen het hele jaar door kunnen worden gegeten, worden ze meestal geassocieerd met de herfst, omdat ze een hoofdbestanddeel zijn van veel Herfst-maaltijden. Zoete aardappelen kunnen gewoon, gebakken of gepureerd worden gegeten. Ze kunnen ook worden verwerkt tot heerlijke zoete aardappeltaart of geroosterde zoete aardappelfriet. AardappelenAardappelen zijn een hoofdvoedsel in vele culturen. Ze zijn gemakkelijk te telen en kunnen in vele grondsoorten en klimaten worden geteeld. Aardappelen verkiezen een licht alkalische grond met een hoog gehalte aan organische stoffen. Aardappelen zijn een rijke bron van vitamine B6, kalium en vezels. Bovendien bevatten aardappelen veel antioxidanten en zouden ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Aardappelen kunnen op vele manieren worden gegeten, zoals koken, roosteren, sauteren en pureren. Van aardappelen kunnen ook heerlijke chips of aardappelpartjes worden gemaakt. Sperziebonen zijn heerlijk met aardappelpartjes. Erg fijn, want sperziebonen koken is een makkelijke manier om groenten toe te voegen bij je aardappelen.
|
Heerlijke groenten die perfect zijn voor de herfsttafel
