Add Link
Image default
Woningen

Makelaarstermen uitgelicht

Bent u begonnen met de verkoop huis Amsterdam of heeft u een makelaar Amsterdam ingeschakeld? Dan is het natuurlijk prettig om te weten wat al die termen zijn die worden gebruikt. Zo kun je met je makelaar Amsterdam een gesprek aangaan zonder dat je overal vraagtekens bij hoeft te zetten. Daarom leggen wij hier voor jouw een aantal makelaarstermen onder elkaar gezet met natuurlijk een toelichting.

 

Termen in de makelaardij

  1. Koopakte; Stel je bent zelf begonnen met de verkoop huis Amsterdam, dan kom je vroeg of laat de term koopakte tegen. Een koopakte is een document met daarin de afspraken die zijn gemaakt tussen verkoper en koper. Deze afspraken worden in dit document vastgelegd.
  2. Ontbindende voorwaarden; In de koopakte kunnen voorwaarden opgenomen worden. Deze voorwaarden geeft een koper de vrijheid om de koop stop te zetten zonder kosten. Een van de redenen die onder ontbindende voorwaarde vallen zijn de uitkomst van een bouwkundig advies of bijvoorbeeld de financiering.
  3. Onder bod zijn; Deze term heeft betrekking op de toezegging. De makelaar kan met onder bod aangeven dat de makelaar vertrouwen heeft om de deal met een serieuze klant te maken. Bezichtigingen kunnen nog wel worden gegeven, maar de makelaar is wel verplicht om deze tijdens deze bezichtigingen te melden dat er serieuze kopers voor het huis zijn.
  4. Opstalverzekering; Als er schade is aan je huis dan wordt dit vaak gedekt door de verzekering. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor bijvoorbeeld brand, water of storm gecreëerde schade. Dit is dus schade veroorzaakt buiten jouw schuld.
  5. Recht van overpad; Hiermee wordt het recht bedoelt dat je krijgt om van grond gebruik te maken dat aan iemand anders toebehoort. Je mag dan fietsen of lopen over de grond van je buren zodat je bij je huis kunt komen. Dit wordt ook wel erfdienstbaarheid genoemd.
  6. Royement; Dit houdt in dat bij de verkoop van een woning de hypotheek of beëindigd wordt of wordt meegenomen naar een nieuw huis.
  7. Stille verkoop; Dit betekent dat de verkoop van een huis onder de radar wordt gehouden. Er is dan geen presentatie en het huis wordt niet op Funda of op andere sites geplaatst.
  8. Waardering Onroerende Zaken waarde; De gemeente stelt de waarde van je huis vast. Dit wordt gedaan door de WOZ-waarde en deze wordt vaak als fundament gebruikt voor verschillende belastingen en/of heffingen. Belangrijk om te weten: de WOZ-waarde is niet de marktwaarde.
  9. Kettingbeding; Dit is een verplichting die continu moet worden meegenomen in de koopakte en moet worden doorgegeven iedere keer als er een nieuwe koper is. Dit gaat bijvoorbeeld over verplichte onderhoud of contributie. Deze verplichting wordt niet automatisch doorgegeven dus de verkoper moet dit zelf in de koopovereenkomst opnemen. Als dit wordt nagelaten kan de verkoper een boetebeding oplopen.
  10. Geschillencommissie; Als er een meningsverschil ontstaat dan kun je bij de geschillencommissie terecht met jouw klacht. De situatie wordt door deze commissie bekeken vanuit een onafhankelijke partij en komen vervolgens met een oordeel.
https://www.huis-verkopen-amsterdam.nu/

Gerelateerde artikelen

Inbraak voorkomen in Loosduinen

Bereken de juiste maat boiler met de online boiler calculator

Wat gebeurt er met een archeologische opgraving op mijn kavel?