Add Link
Image default
Mode en Kleding

Nog niet toe aan trouwen? Kies voor vriendschapsringen

Wil je met jouw vriend of vriendin de liefde bezegelen, maar nog niet met een verlovingsring? Kies dan voor vriendschapsringen. Een vriendschapsring staat als symbool voor verbintenis en wordt vaak gegeven als voorloper op de verlovingsring. Echter kan een vriendschapsring ook om andere redenen worden gegeven. Hierbij kun je denken aan loyaliteit, monogamie of vriendschap.

Wil je dus je geliefde een mooie ring geven, maar (nog) niet een verlovingsring? Bijvoorbeeld voor jullie geregistreerd partnerschap? Dan is de vriendschapsring perfect. In dit artikel vertellen we je meer over de vriendschapsringen. 

Wist je dat steeds minder mensen het huwelijksbootje instappen? 

Het huwelijk is minder populair en belangrijk geworden dan voorheen. Veel twintigers en dertigers stellen hun huwelijk een paar jaar uit, of trouwen later dan voorheen. Veel mensen willen niet (direct) verloven. Ze stellen het uit of doen het helemaal niet. 

Er wonen echter veel meer mensen samen zonder registratie of huwelijk. Deze mensen zijn erg blij met elkaar en er is geen noodzaak om een ​​overeenkomst te ondertekenen. Ongeveer 25 jaar geleden gingen 85.000 paren in het huwelijk, vergeleken met 65.000 in 2017 [1]. 18.000 stellen besloten een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dit aantal is met 6000 gestegen. 

Het heft elkaar dus op. Veel mensen hebben niet langer de grootste, liefdevolle trouwfeesten nodig. Een geregistreerd partnerschap is meestal voldoende voor de financiële aspecten van de relatie.

Helemaal niet zo gek dus, zo’n vriendschapsring

Met een vriendschapsring zeg je dus eigenlijk ‘ik geef om jou’ of ‘ik hou van jou’ met een ring. Je bekroont je liefde voor elkaar, zonder elkaar direct ten huwelijk te vragen. 

Een vriendschapsring is niet enkel voor geliefden. Ook moeders, zonen, nichten, oma’s en ooms kun je gerust een vriendschapsring geven. Je laat een blijk van waardering hiermee zien en kan ook hiermee zeggen dat je van elkaar houdt. 

Bijzondere vriendschapsringen

Wil je een bijzondere ring om jullie liefde te bezegelen? Bekijk ons assortiment bijzondere vriendschapsringen. Denk onder andere aan matte vriendschapsringen in het zilver. Denk ook aan dubbele ringen. Dit zijn ringen met meerdere lagen, waardoor het lijkt alsof je twee of drie ringen aan hebt.

https://www.quickjewels.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoofdbescherming en andere essentiële paardrijuitrusting

Verschillende type rugzakken

De beste Schoenenmerken voor Gents