Add Link
Image default
Woningen

Huis of appartement kopen in Enschede

Ben je helemaal fan van hoog wonen met een prachtig uitzicht over de stad? Wonen in een appartement is dan absoluut iets voor jou! Hoe hoger, hoe beter. En dat kan! Ook in Enschede worden steeds meer appartementen gebouwd omdat er ontzettend veel woonvraag is in deze groeiende stad. Een appartement biedt ook veel voordelen als je op zoek bent naar een woning. We zetten de beste voordelen voor jou op een rij. Wil je een appartement kopen in Enschede? Dan zit je in ieder geval helemaal goed bij Marcel Kon Makelaardij voor advies en aankoopbegeleiding.

Ideaal geschikt voor de toekomst

Houd je ervan dat alles gelijkvloers is? Vind je trap op en af gaan helemaal niks? Dan is een appartement natuurlijk de juiste keuze. Alle kamers zijn op dezelfde verdieping én als het later alsnog lastiger wordt om een trap op te gaan, dan heb je daar dus geen probleem meer van. Het is dus toekomstbestendig en dat is wel fijn om te weten. Ons advies is wel om te kijken of er een goede ruime lift aanwezig is in het complex.

Goedkoper in aankoop en onderhoud

Twijfel je tussen het huren of kopen van een appartement of woning en kijk je vooral naar de maandlasten? Dan is het goed om te weten dat appartementen doorgaans een stuk voordeliger zijn in aanschaf én huur. Afhankelijk waar je gaat wonen kunnen de woonlasten per maand enkele honderden euro’s schelen ten opzichte van een woonhuis. Bovendien heeft een appartement een stuk minder onderhoud nodig én wordt dit centraal geregeld via een VVE, waardoor je daar ook geen omkijken naar hebt. Benieuwd wát je kunt lenen aan hypotheek om een appartement te kopen? Laat dan je huidige huis taxeren door de woningtaxateurs van Marcel Kon Makelaardij!

Nabij vele voorzieningen

Waar je ook kijkt, appartementencomplexen worden vaak gebouwd in de nabijheid van supermarkten of winkelcentra, bushaltes of nabij speelvoorzieningen en scholen voor kinderen. Dat maakt het ook handig om er als gezin in te wonen of wanneer je wat op leeftijd bent, dat je niet ver hoeft te reizen voor je dagelijkse inkopen.

Weinig onderhoud

Zoals eerder aangegeven is het onderhouden van een appartement stuk minder werk dan een woning. Bij een huis heb je al gauw te maken met schilderwerk, voortuin, achtertuin, dakpannen, installatiewerk etc.

Hoogbouw complexen worden tegenwoordig al zelfs voorzien van kunststof kozijnen omdat deze onderhoudsvrij zijn. En hoogbouw is veelal in beheer bij grote investeringsbedrijven of woningcorporaties die zorg dragen voor het onderhoud zoals schoonmaak, afval verwerking, onderhoud aan installatiewerk en meer. Als je een appartement huurt dan worden ook nog eens veel zaken voor je gedaan als iets niet werkt in het huis wat wel onder de verantwoordelijkheid valt van de verhuurder, dus dan heb je daar óók geen omkijken naar.

Zijn er ook nadelen aan appartementen?

Aan een appartement kleven ook nadelen. Zo ben je beperkt in je woonruimte en ook gebonden aan het feit dat je niet kunt uitbouwen. Ook heb je geen tuin. Weliswaar heb je een balkon, maar deze is vaak redelijk beperkt in ruimte. En omdat je onderdeel bent van een complex kun je ook al gauw te maken krijgen met woonoverlast. Het onderhoud moet je met de andere bezitters regelen, via de VvE.

Appartement kopen in Enschede via Marcel Kon Makelaardij

Ben je in de markt om een appartement te kopen? Neem dan contact op met Marcel Kon Makelaardij in Enschede voor een snelle en persoonlijke aanpak om een huis te kopen of verkopen in Twente. Met kantoren in Enschede en Borne hebben we al meer dan 15 jaar een uitstekend netwerk en reputatie opgebouwd om zowel particulieren als vastgoed klanten te kunnen bedienen.

https://www.marcel-kon.nl/