Add Link
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn powerbi dashboards en hun voordelen?

De Powerbi dashboards zijn één pagina, dit wordt ook wel een canvas genoemd, waar er visualisaties gemaakt worden om een bepaald verhaal te vertellen. De Powerbi dashboards bevatten, maar slechts één pagina waardoor de belangrijkste elementen goed aanbod moeten komen om het verhaal te kunnen vertellen. De visuals op een Powerbi dashboard worden uit rapporten gehaald, elk rapport is gebaseerd op één gegevensset. Het is dus mogelijk om een Powerbi dashboard te zien als een toegang tot de onderliggende rapporten en gegevenssets.

Voordelen

Nu denk je misschien wel wat is het nut van Powerbi dashboards, of niet? Wel Powerbi dashboards hebben verschillende voordelen die wel nuttig zijn om te weten.

Dankzij Powerbi dashboards kun je jouw bedrijf op een aparte manier monitoren, zoeken naar antwoorden en de meest belangrijkste metrische gegevens kun je via de Powerbi dashboards in één oogopslag waarnemen. Het is ook mogelijk om op Powerbi dashboards on-premises en cloud gegevens gecombineerd te waarnemen. Via deze weg krijg je een geconsolideerde weergave van jouw gegevens.

Powerbi dashboards VS. Powerbi rapporten

Er is een groot verschil in het gebruik tussen Powerbi dashboards en Powerbi rapporten. Zoals eerder vermeld bevatten de Powerbi dashboards maar één pagina terwijl de rapporten uit meerdere pagina’s bestaan.

Je kan aan de Powerbi dashboards een vraag stellen, dit is niet mogelijk bij rapporten.

Bij het gebruik van Powerbi rapporten krijg je telkens één gegevensset per rapport terwijl bij het gebruik van Powerbi dashboards je een of meerdere rapporten en een of meer gegevenssets per dashboard kan waarnemen.

Bij het dashboard is het mogelijk om waarschuwingen in te stellen, je kan dus instellen om een melding te krijgen wanneer er aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. Dit is niet mogelijk bij rapporten.

https://dataanalytics.nl/power-bi-dashboard/