Add Link
Image default
Zakelijke dienstverlening

4 manieren om te weten of uw leidingen bevroren zijn

4 manieren om te weten of uw leidingen bevroren zijn Als u uw leidingen dit winterseizoen niet voldoende hebt geïsoleerd, kunt u te maken krijgen met bevroren leidingen. Zodra het water in uw leidingen begint te bevriezen en uit te zetten, lopen uw leidingen het risico te barsten en veel schade aan uw woning aan te richten.

De voorwaarden zijn goed De term bevroren leidingen verwijst eigenlijk naar het water dat door uw leidingen stroomt. Dat wilt zeggen, het is het water in de leidingen dat bevriest en ervoor zorgt dat ze barsten, niet de leidingen zelf. Uw leidingen kunnen niet bevriezen als het niet koud genoeg is om water te laten bevriezen, maar het tot 0 graden Celsius daalt, lopen uw leidingen het risico te bevriezen.

Je hebt je leidingen niet beschermd Eerst en vooral: heb je je leidingen dit winterseizoen beschermd door ze te isoleren? Misschien bent u vergeten te controleren op luchtlekken in de buurt van uw leidingen – onthoud dat zelfs de kleinste opening ervoor kan zorgen dat ze bevriezen, is de kans groot dat uw leidingen al bevroren zijn. Hier zijn vijf tips om je leidingen voor te bereiden op het koude weer.

Er zit ijs op je leidingen Een teken dat uw leidingen bevroren zijn, is dat u er zichtbare rijp op kunt zien. Als u vermoedt dat uw leidingen bevroren zijn, is het een goed idee om de plekken waar de leidingen zichtbaar zijn, is het een goed idee om de plekken waar de leidingen zichtbaar zijn, zoals onder de gootsteen, te controleren op vorst.

Kranen langzaam tot een straaltje Een ander teken dat uw leidingen mogelijk bevroren zijn, is als uw kranen tot een straaltje zijn vertraagd. Misschien heeft uw kraan helemaal geen waterstroom. Dit is een teken dat uw leidingen mogelijk bevroren zijn. Als dit het geval is, moet er direct actie worden ondernomen. Door de druk die ontstaat tussen de verstopping en de kraan zal de leiding al snel barsten.

Wat doe je wanneer je leidingen bevroren zijn Als u vermoedt dat uw leidingen bevroren zijn, vooral als uw kranen tot een straaltje zijn vertraagd, is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met een noodloodgieter. Wacht niet. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je de leiding neemt. – Wc verstopt Amsterdam –

https://wcverstoptamsterdam.nl/