Add Link
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een eikenhouten tafel in uw tuin?

Wat zijn de voordelen van een eikenhouten tafel in uw tuin?

 

Eikenhout is een van de meest verkochte houtsoorten voor binnen- en tuintafels. Een eikenhouten tafel is dan ook echt een eyecatcher in uw tuin. Een eikenhouten tafel heeft een echte natuurlijke uitstraling in uw tuin. Anselm Oome interieurbouw zorgt ervoor dat uw eikenhouten tafel helemaal naar uw wensen wordt gemaakt.

Beste kwaliteit

Een eikenhouten tafel is sterk, een harde houtsoort en makkelijk te bewerken. De eikenhouten tafel heeft een erg grote draagkracht. Het tafelblad wordt gemaakt van dikke eikenbomen van Nederlandse bodem. Wanneer u kiest voor een eiken boomstamtafel is deze gemaakt van houten planken die aan elkaar gemaakt zijn. 

De mooie uitstraling

Een eikenhouten tafel heeft een unieke en robuuste uitstraling, omdat ieder blad anders is. Een eikenhouten tafel is niet alleen voor binnen, ook in uw tuin komt hij heel goed tot zijn recht. De eikenhouten tafels matchen bijvoorbeeld heel goed bij een industriële woonstijl, dit komt door het eikenhout dat u kunt combineren met metaal. Maar ook in moderne, tijdloze en landelijke interieurs past een eikenhouten tafel erg mooi. De stoelen bij een eikenhouten tafel mogen zeker niet ontbreken, maar dat is geen lastige keuze want bij uw eikenhouten tafel past alles. Wanneer u een veranda heeft, kunt u de tafel ook daaronder zetten, zo staat de tafel droog en beschermd. Zo kunt u een veranda omtoveren tot een gezellige extra leefruimte. 

Jarenlang plezier

Wanneer het tafelblad klaar is, wordt het bewerkt met een speciale tweecomponenten coating voor buiten. U kunt kiezen voor een stalen of aluminium onderstel, ook deze wordt afgewerkt met een speciale buitencoating. Zo heeft u een tafel die het hele jaar buiten kan staan. Een eikenhouten tafel gaat jarenlang mee zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. De houtsoort zal zijn vorm behouden en niet krimpen of uitzetten, hierdoor ontstaan er ook nooit scheuren of barsten in het tafelblad. U kunt het eikenhout ook behandelen dan is het nog beter bestand tegen weer en wind. De twee meest gebruikte manieren om het eikenhout te behandelen, zijn beitsen en oliën. 

Helemaal naar uw wens

Een groot voordeel van een eikenhouten tafel op maat is dat u de afmetingen, de afwerking en het onderstel helemaal naar uw wens kunt kiezen. Anselm Oome interieurbouw maakt dit allemaal mogelijk voor u.

 

Gerelateerde artikelen

Drie tips om sneller in slaap te vallen

Een gezellig huis creëren met een houtkachel

Seniorenverhuizing