Add Link
Image default
Woning en Tuin

Wat is Quick Step laminaat?

Quick Step laminaatvloeren, gemaakt door een Belgisch bedrijf, Unilin, was de eerste vloer die een technisch ontwerp gebruikte dat nu door alle grote fabrikanten is gekopieerd: het click-and-lock systeem. Dit doe-het-zelfvriendelijke systeem heeft laminaatvloeren praktischer gemaakt voor huiseigenaren die het werk zelf willen doen.

Klik-en-lock vloeren van Quick Step

Er zijn een aantal verschillende click-and-lock systemen beschikbaar, maar ze maken allemaal gebruik van een ontwerp dat het best omschreven kan worden als een aangepaste tand en groef. In plaats van een rechte tand die direct in de groef van een aangrenzende plank past, moeten de stukken onder een hoek worden geplaatst en getikt, zodat een gevormde tand in een bijpassende groef in het aangrenzende stuk past.

De planken passen in elkaar in een strak slot dat alleen kan worden gescheiden als de planken in omgekeerde richting worden teruggetrokken. De vloerlaag “zweeft” op de onderlaag, zonder dat er lijm nodig is. Quick Step is een opmerkelijk eenvoudig te installeren systeem. Klik-en-lockvloeren werden eerst gebruikt voor laminaatvloeren, maar worden nu ook gebruikt voor houten vloeren en luxe vinyltegels en -planken.

Unilin’s Click-and-Lock Vloerbedekking

Lijmloze laminaatvloeren met een klik- en vergrendelingssysteem zouden in 1996 door Välinge Aluminium zijn uitgevonden onder de namen Alloc en Foboloc, maar een soortgelijk systeem werd tegelijkertijd ontwikkeld door de Belgische onderneming Unilin, die in 1997 onder de merknaam Quick Step werd uitgebracht. Het door Unilin ontwikkelde systeem staat bekend als Uniclic. Bijna alle lijmvrije laminaatvloeren die vandaag de dag verkocht worden, worden onder licentie geproduceerd door één van deze twee bedrijven.

Vandaag maakt Unilin click-and-lock onder drie divisies: de originele Quick-Step, Balterio en Pergo – misschien wel de bekendste van alle click-and-lock vloermerken. Unilin is sterk betrokken bij de productie van alle materialen waaruit laminaatvloeren bestaan: MDF, spaanplaat, melamine, enzovoort. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Quick Step vloeren niet echt anders zijn dan andere soorten click-and-lock laminaatvloeren.

Afgezien van de historische onderscheiding dat Quick Step het eerste merk is, verschilt Quick Step niet veel van andere laminaatvloeren die verkocht worden onder de beste merknamen.

https://www.parket-winkel.be

Gerelateerde artikelen

Interieuradvies in Ede op maat

Jouw tuin opknappen voor de zomerdagen

Een eiken vloer: een prachtig alternatief!