Add Link
Image default
Woning en Tuin

Wat is een warmtekussen?

Een stijve nek, spierpijn, gespannen spieren of zelfs een sportblessure, niemand vindt dit een pretje. Zonder dat je gelijk peperdure massages gaat nemen, heb ik de perfecte eenmalige aankoop voor je: een warmtekussen! Ik ga je uitleggen wat het precies is en wat de voordelen hiervan zijn.

Een warmtekussen: wat is dit precies?

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld door stress, een verkeerde houding of een intensieve training komen. Niets is zo vervelend als je ’s avonds thuis op de bank zit en je telkens die pijn voelt zeuren in je nek. Voor zo’n moment heb ik een passende oplossing voor je: een warmtekussen. Dit kussen bied je, door de warmte, verlichting in je spieren. De warmte zorgt er namelijk voor dat je bloedcirculatie verbetert. Er zijn verschillende soorten warmtekussens die je hiervoor kan aanschaffen.  

Een elektrisch warmtekussen

Je steekt de stekker in het stopcontact, legt het kussen in je nek en de rest gaat vanzelf. Een elektrisch warmtekussen biedt constante warmte. Erg fijn, want dan kan je lekker op je plek blijven zitten. Wat ook een voordeel is aan dit kussen, is dat je zelf de warmte kan instellen. Wat iedereen fijn vindt verschilt namelijk per persoon weer. 

Verder beschikt een elektrisch warmtekussen ook over een ingebouwde timer. Dit is heel nuttig voor wanneer je met het kussen in bed gaat liggen. Je zet de timer aan, doet je licht uit en het warmtekussen gaat na een bepaalde tijd vanzelf uit. Hoe makkelijk wil je het hebben?!

Je hebt elektrische warmtekussens in verschillende soorten en maten. Onderzoek van tevoren welke het beste bij jouw houding en nek past. 

Warmte pittenzakken 

Nog een optie om te overwegen is een warmte pittenzak. Deze pittenzakken zijn voornamelijk gevuld met kersenpitten. Deze vulling warmt snel op en behoudt de warmte vervolgens voor ongeveer 25 minuten. 

De warmte pittenzak warm je op in een magnetron voor 1 minuut op ongeveer 600 watt. Daarna kun je hem lekker in je nek leggen en vormt hij tot jouw nek en schouders. Voel de pittenzak wel eerst even voordat je hem in je nek legt. Het kan zijn dat hij net iets te heet voor je is. 

Een nadeel van de warmte pittenzak is dat de warmte niet lang blijft. Als hij na ongeveer 25 minuten is afgekoeld moet je hem nogmaals in de magnetron doen. 

Andere voordelen van een warmtekussen

Niet alleen werkt een warmtekussen bij pijn en overbelasting in je nek, maar werkt het ook goed bij misselijkheid en een verkoudheid. Ik hoor je denken: hoe dan? Ik leg het je uit.

Leg bij misselijkheid het warmtekussen eens op je buik. Je gaat merken dat het je maag en darmen tot rust brengt. Let wel op of je geen koorts hebt. Gebruik het warmtekussen dan niet.

Ook bij verkoudheid kan een warmtekussen je helpen. Als je voor het slapen gaan met je bovenrug op het warmtekussen gaat liggen, merk je de volgende ochtend dat je makkelijker je slijm kan ophoesten. 

Naast deze voordelen is het natuurlijk ook gewoon enorm fijn om in de winter lekker met een warmtekussen in je bed te liggen, of je nou klachten hebt of niet. Let wel op: een warmtekussen kan je pijn verlichten, maar niet altijd verhelpen. Blijven de klachten aanhouden, dan is het toch verstandig om het eens te laten onderzoeken. 

https://slaaponline.nl