Add Link
Image default
Woning en Tuin

Liefde voor de koe uit zich in de melk

Je staat er waarschijnlijk al niet meer bij stil dat de melk die jij drinkt uit een koe komt. Het is lastig om je in te leven in het proces dat er aan vooraf gaat om dit glaasje melk bij jou op tafel te krijgen. Het is de bedoeling dat de melk zolang mogelijk vers en lekker blijft. Hoe natuurlijk de melk hoe lekkerder hij smaakt, maar hele verse melk bederft snel. Hoe komt het nou eigenlijk van de koe tot op de keuken tafel? 

Er zijn een heleboel aspecten die mee spelen en een belangrijke rol hebben in de smaak en houdbaarheid van melk. De hele agrarische sector houdt zich bezig met melk en welzijn van de koe. Boeren zijn altijd opzoek naar agrarisch adviesen innovaties die koeien betere melk late produceren. Dit moet natuurlijk niet ten koste gaan van de welzijn van de koe. Talloze bedrijven houden zich dag en nacht bezig met de stal inrichting en proberen de koe zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen.

De koeienstal is voorzien van ligboxen. Deze boxen zijn bedoeld zodat de koeien hier gaan liggen en dus gaan verteren en herkauwen. Als koeien liggen verteren ze het eten beter en dit resulteert in een verbeterde melk productie. Het is dus van groot belang dat de koe gaat liggen. De koe moet zich dus echt thuis voelen in de box en niet het gevoel hebben alsof ze hier gevangen zit. Alles wat in de box ligt en als een obstakel ervaring wordt zorgt ervoor dat de koe minder snel gaat liggen.

Om de melk lang goed te houden wordt het zo lang mogelijk zo koud mogelijk gehouden. Melk wordt daarom vanuit de koe rechtstreeks in de voorkoeler gestopt. Dit zorgt ervoor dat de koe gelijk koud wordt en de melk dus lang goed blijft. Op deze manier produceert een koe veel melk en komt het lekker vers bij jou op tafel.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/