Add Link
Image default
Bedrijven

Een reorganisatie opzetten

Het is best een beetje een trend van de tegenwoordige tijd aan het worden. Bedrijven die een reorganisatie doen om zo hun omzet hoger te krijgen. Een reorganisatie betekent schoon schip maken binnen een organisatie. Reorganisaties zijn er veelal omdat het bedrijf het financieel toch wat zwaarder heeft. Daarnaast gebeurt het ook wel eens dat functies binnen bedrijven overbodig zijn geworden. Hierop dient in die gevallen dus bezuinigd te worden. De functies die in die gevallen verdwijnen hebben natuurlijk veel invloed op de werknemers. Het is helaas voor die werknemers vaak wel zo dat een nieuwe organisatiestructuur veel bijdraagt aan het behalen van een hogere winst.

 

Wanneer het bedrijf verandert op het gebied van structuur krijg je altijd te maken met verschillende meningen hierover binnen een bedrijf. Sommigen zijn erg positief en sommigen zijn weer negatiever over de reorganisatie. Verandering kan vaak een erg positieve invloed op mensen hebben omdat mensen op deze manier uit een bepaalde sleur gehaald worden die op de werkvloer niet gewenst is. Dit heeft een positieve invloed op de werkvloer en ook op de rest van de stakeholders. Natuurlijk heb je ook te maken met mensen die niet blij worden van de reorganisatie of mensen die gegarandeerd hun baan kwijt raken. Het kan daarom erg nuttig zijn om een medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen. Met een MTO kan jij goed de algemene opinie over de gang van zaken binnen de organisatie meten. Voor de mensen waar je niet mee verder wil, kan je een outplacement traject opzetten zodat zij geen negatieve invloed op het bedrijf kunnen hebben.

 

Er zijn dus heel veel factoren die komen kijken bij een reorganisatie binnen je organisatie. Zo’n reorganisatie heeft echt een hele grote invloed op de toekomsten van je werknemers. Veel werknemers zullen wat ontevreden worden en anderen zijn juist erg blij met de veranderende gang van zaken. Beoordeel als werkgever daarom goed of het voor jouw organisatie positief zal uitvallen om een reorganisatie te laten plaatsvinden.

 

https://carrierepoort.nl/

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de 5 beste relatiegeschenken

Vijf tips bij het verbouwen van je woning

3 Krachttraining mythes ontkracht