Add Link
Image default
Woning en Tuin

Hoe vind je de beste beleggingspanden?

Het economische stelsel in ons land is vrij bijzonder te noemen. De inflatie is hoog en de rente die je op jouw spaarrekening ontvangt, is historisch laag. Als je boven een bepaalde grens komt, moet je zelfs rente over jouw spaargeld gaan betalen. Hoe vreemd is dat? Behoorlijk vreemd. Gelukkig zijn er ook mogelijk om iets nuttigs met jouw geld te doen. Zo kun je in aandelen investeren, kun je in crypto investeren en kun je in vastgoed investeren. Spreekt het investeren in vastgoed jou wel aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste beleggingspanden. Hoe je deze panden kunt vinden, lees je hieronder.

Via Funda

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om dagelijks Funda in de gaten te houden. Het voordeel hiervan is dat het aanbod behoorlijk uitgebreid is. Het nadeel hiervan is dat je er nooit super vroeg bij bent. Zodra het huis op Funda terechtkomt, moet je opboksen tegen veel andere potentiële kopers. Dit kost niet alleen veel energie, maar vraagt soms ook op kapitale investeringen.

Een netwerk opbouwen

Het is vele malen verstandiger om een netwerk op te bouwen. Omring je bijvoorbeeld met andere investeerders, zodat jullie wellicht samen beleggingspanden kunnen kopen. Ook kan het geen kwaad om dikke vrienden te worden met bijvoorbeeld een makelaar. Ken je toevallig iemand bij jou in de buurt die zijn/haar huis wilt verkopen op termijn? Neem gerust contact met hem of haar op. Als je hem of haar in de basis al een goed bod doet, gaat hij/zij er mogelijk direct mee akkoord. Je voorkomt hiermee dat het huis op Funda terechtkomt, terwijl je wel een prima beleggingspand aan hebt kunnen kopen.

Out of the box denken

Ook is het interessant om of out the box te denken. Komt er bij jou in de buurt een winkelpand te koop? Onderzoek eens of je dat pand om kunt bouwen naar een appartementencomplex. Mocht je daar een vergunning voor krijgen, ben je eigenlijk spekkoper. Je gaat het woningtekort tegen, terwijl je met de appartementen een flink rendement kunt genereren!