Add Link
Image default
Verbouwen

Een goed cilinderslot

Een inbraak in de woning is een van de meest vervelende problemen die je kan overkomen. Stel je voor dat je in de ochtend wakker wordt en merkt dat er iemand in jouw vertrouwde omgeving binnengedrongen is zonder dat je dit door hebt gehad. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een vakantie waar je van terugkeert en het besef dat iemand jouw waardevolle spullen heeft gestolen. Vaak helpt een verzekering met het terugkrijgen van de producten, maar het emotionele leed is daar niet mee opgelost. Een goed slot op de deur kan een inbraak voorkomen. We gaan kijken naar de beste sloten voor jouw woning.

Een cilinderslot

Om te voorkomen dat dit bij jou kan gebeuren, is een goed slot dus altijd een juiste keuze. Er zijn verschillende manieren om een huis te beveiligen, maar die kosten vaak een hoop geld terwijl de basis natuurlijk een goed slot is. Met een goed slot bedoelen we specifiek een cilinderslot met SKG 3* keurmerk. Er zijn verschillende sloten op de markt, maar dit slot werkt vaak het beste. In de cilinder bevinden zich namelijk stokjes. Het slot kan alleen maar opengedraaid worden wanneer deze stokjes in de juiste positie staan. Dat gebeurt door de sleutel welke in het slot wordt gestoken. Klopt de sleutel en brengt deze de stokjes in de goede positie dan wordt het vervolgens mogelijk om het slot ook open te draaien. Toch ben je er alleen met een slot als deze niet.

Kerntrekken is een nieuwe techniek

Inbrekers hebben namelijk een vrij nieuwe techniek om een deur open te kunnen breken. Deze techniek wordt ook wel kerntrekken bedoelt en de beveiliging die het slot moet hebben om dit tegen te gaan heet dan ook kerntrekbeveiliging. De inbreker gebruikt bij kerntrekken verschillende gereedschappen om een slot te forceren. Hij boort een grote schroef in het slot en trekt deze er vervolgens met geweld weer uit. Op dat moment is de deur opengebroken en kan hij zijn slag slaan. Bij kerntrekbeveiliging op de cilindersloten is dit niet mogelijk. De cilinders in deze cilindersloten zijn namelijk beveiligd. Er is een geharde, stalen beveiliging om de cilinder gemaakt. Deze zorgt ervoor dat het kerntrekken dan niet meer mogelijk is. Een goed slot is dus echt de beste manier om een huis te beveiligen en een goede basis. Zoek je een manier om het huis beter te beveiligen? Ga voor een goed slot met kerntrekbeveiliging.

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/