Add Link
Image default
Tweewielers

Een uitgebreide gids voor het kopen van een fietshelm

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of net wilt beginnen, het belangrijkste onderdeel dat je nodig hebt is een betrouwbare helm. Met de juiste helm kun je zorgeloos fietsen, in de wetenschap dat je hoofd en hersenen volledig beschermd zijn. Maar hoe weet je welke helm je moet kopen? Deze gids helpt je een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van je nieuwe helm.

Pasvorm

De pasvorm van je helm is heel belangrijk; als hij niet goed past, biedt hij onvoldoende bescherming. Zorg ervoor dat hij vlak op je hoofd zit en niet verschuift als je je hoofd heen en weer schudt. Een algemene vuistregel is dat helmen niet te strak of te los moeten zitten; ze moeten goed en stevig aanvoelen op je hoofd zonder te hard te drukken of gemakkelijk af te vallen. De helm moet ook tot over het voorhoofd reiken en de oren beschermen tegen windvlagen.

Veiligheidsbeoordelingen

Als je een fietshelm koopt, zoek dan naar een helm met een veiligheidsclassificatie zoals CPSC of Snell. Deze classificaties geven aan dat de helm voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen van de Consumer Product Safety Commission (CPSC) en/of de Snell Memorial Foundation (Snell). Dit garandeert dat de helm uw hoofd voldoende kan beschermen bij een ongeval. Zoek bovendien naar helmen met MIPS-technologie, die extra bescherming biedt door rotatiekrachten te verminderen die worden veroorzaakt door schuine stoten.

Stijl en ontwerp

Tot slot moet je bij het kiezen van een fietshelm rekening houden met stijl en design. Helmen zijn er in verschillende stijlen, kleuren en ontwerpen, dus er is voor elk wat wils! Als je iets uniekers wilt dan gewoon zwart of wit, ga dan op zoek naar kleurrijke patronen of afbeeldingen om je persoonlijkheid te laten zien terwijl je jezelf veilig houdt. Welke stijl of ontwerp je ook kiest, er moeten voldoende ventilatiegaten zijn zodat de lucht tijdens het rijden rond je hoofd kan circuleren, zodat je zelfs op warme dagen koel blijft!  

Als je deze gids volgt bij het winkelen voor een nieuwe fietshelm, kun je er een vinden die goed past, aan alle veiligheidsnormen voldoet en er geweldig uitziet! Denk eraan: veiligheid komt altijd op de eerste plaats – bezuinig dus niet op kwaliteit om geld te besparen! Investeer vandaag nog in een goed passende fietshelm van hoge kwaliteit, zodat je morgen veilig kunt fietsen!

https://fietsenmagazine.nl/accessoires/helmen/