Add Link
Image default
Sport

Meerval trip Spanje

Na vele gezinsvakanties lukt het dit jaar om mijn vriendin te overtuigen om een week te vissen op meerval en karper, om aansluitend een zand-strandvakantie te boeken om uit te rusten. Een week inspannen en een ontspannen is het devies. In dit geval zal mijn vriendin de eerste week buiten haar element zijn, waarna ik de volgende week buiten mijn element ben. Geef mij maar zoet water om aan te zitten. Een stuk strand is een optie, maar zeker geen must. Als er maar ruimte is voor een paar hengels en de kans op een aanbeet. 

De reis gaat naar Spanje. Hier kunnen we de sleutel lenen van een vakantiehuisje van een kennis. Deze heeft een prachtig huis tegen een helling met eigen zwembad en zicht op zee. Wat een luxe! Op nog geen 2 uur rijden van dit huisje is een prachtig stuwmeer van de Ebro. Dit meer staat bekend om de vele en grote meervallen. Al snel is besloten om aan dit meer een huisje met boot te huren, om zo flexibel te zijn en de meerval op te zoeken. Bij aankomst blijkt het eigenlijk niet eens echt nodig om een boot te hebben. Voor het huis blijkt namelijk een diepe geul van de rivier te liggen, met stijle en redelijke schone kanten. Kans op lijnbreuk is haast niet. Voor de echt grote meervallen kunnen we altijd de boot instappen. In deze week weten we meer dan 40 meervallen van 70 cm tot 220 cm te vangen. Op één dag komen er zelf 23 meervallen op de kant. Die avond hebben we behoorlijk last van spierpijn. 

Al snel komt week twee in zicht. Het is even wennen om nu aan de boulevard te lopen. Veel terrasjes en iets te enthousiaste obers die vragen je te willen eten. Niet echt mijn ding. Om toch een beetje in mijn element te zijn heb ik een kleine telescopische hengel gekocht met een kleine Abu Garcia reel. Zo kan ik langs de golfbrekers op zoek naar baarsachtigen. Heb hierbij een kleine viskoffer met verschillende soorten kunstaas mee. Enkele shads, kleine diepgaande pluggen en jerkbaits moeten de vis zien te verleiden. Duidelijk is de baars geïnteresseerd in de shads en verschillende prachtig gekleurde exemplaren komen voorbij. Zo ben ik toch nog even in mijn element.

 

https://www.sportvisgigant.nl/