Add Link
Image default
Vervoer en transport

De taxibranche houdt zijn adem in voor de komende opening van de horeca.

De taxibranche houdt zijn adem in voor de komende opening van de horeca.

De economische keten.

In de economische keten van de taxibranche neemt de horeca een belangrijke plek in. De hotels, restaurants en cafe’s zorgden in het verleden altijd voor een groot deel van de omzet voor de taxibranche. Daarom raakt de sluiting van de horeca direct het inkomen van een groot deel van de taxibranche.

Begin juni 2020 worden de maatregelen voor de horeca versoepeld. Vanaf dat moment mag de horeca weer open. Als voorwaarde voor het opengaan is gesteld dat mensen de 1,5 meter afstand in acht houden. Groepen die tot 1 en hetzelfde huishouden behoren worden uitgesteld van deze regel. Daarnaast mogen er in restaurants en cafe’s ook niet meer dan 30 personen tegelijk aanwezig zijn inclusief eigen personeel.

Na de heropening.

Na de opening van de horeca zal er een evaluatiemoment komen vanuit de regering. Als de heropening van de horeca geen negatieve effecten heeft op de corona-besmettingen dan zullen verdere versoepelingen volgen in de toekomst. De komende tijd zal dus alles afhangen van de vraag of het coronavirus nogmaals de kop opsteekt. De verantwoordelijkheid van de horeca-bezoeker heeft hierin een niet te onderschatten rol. Het is vooraf namelijk niet te voorspellen of alle bezoekers de nieuw opgestelde regels ivm het voorkomen van nieuwe besmettingen in praktische zin kunnen respecteren.

Handhaving

Het lijkt erop dat de horeca eigenaar er na de heropening een nieuwe rol bij heeft gekregen. Namelijk die van een toezichthouder/handhaver. De originele rol van de horeca-eigenaar is die van een gastheer. Het zal dus even wennen zijn om deze nieuwe rol op zich te nemen. Want kun je als gastheer en handhaver je klantvriendelijkheid nog hoog houden ? Het zal dus bij beide partijen even wennen zijn  aan de nieuwe situatie. Voor het moment houdt de taxibranche dus nog even zijn adem in. Voor het moment houdt de taxibranche dus nog even zijn adem in.

Gerelateerde artikelen

De Boeing 767 versus de Boeing 777 – wat is het verschil?

Een BTC scooter koopt u bij Polderscooter

Direct Taxi Arnhem, ook uw taxi in Westervoort