Add Link
Image default
Sport

Hoe voorkom je de blessure: Tennisarm?

Hoe voorkom je blessures tijdens het sporten? Vaak kun je blessures voorkomen door goed op te warmen voor je begint met sporten. Daarnaast is het belangrijk om de juiste bewegingen te maken. Soms kan een blessure ook ontstaan doordat je vaak de verkeerde beweging maakt. In dit artikel lees je alles over een tennisarm, een veelvoorkomende blessure bij sporters!

Hoe ontstaat een tennisarm?

Een tennisarm is een blessure die vaak voorkomt bij sporters. De blessure ontstaat door overbelasting van de spieren en pezen in de arm. Tennisarm komt vooral voor bij mensen die regelmatig tennissen of andere racket-sporten beoefenen. Ook kan het ontstaan door langdurig werken met de hand, bijvoorbeeld als je veel moet typen op je computer.

Symptomen van tennisarm zijn pijn in de arm, vermoeidheid en stijfheid van de arm. De pijn kan optreden in de elleboog, bovenarm of schouder. Soms is de pijn zo erg dat je de arm helemaal niet meer kunt bewegen.

Oorzaken van tennisarm

Tennisarm ontstaat door overbelasting van de spieren en pezen in de arm. Dit kan gebeuren doordat je te veel gebruikt maakt van je arm, bijvoorbeeld tijdens het sporten of werken. Ook kan dit leiden tot andere vervelende blessures.

Behandeling van tennisarm

De meeste mensen die last hebben van tennisarm, kunnen de blessure zelf behandelen met rust, ijs en pijnstillers. Als de blessure na een paar weken nog steeds niet over is, kan je fysiotherapie of een operatie nodig hebben. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je arm de juiste behandelingen krijgt. Op die manier kun je sneller genezen. Maak een afspraak bij RMC voor een onderzoek of behandeling!

Preventie van tennisarm

Tennisarm is vaak het gevolg van overbelasting of blessures. Daarom is het belangrijk om goed op te letten wanneer je blessures oploopt. Als je merkt dat je blessure niet snel overgaat, is het belangrijk om naar een arts te gaan. Op die manier kun je erachter komen wat de beste behandeling voor jou is.

Daarnaast is het belangrijk om blessures te voorkomen door goed op te warmen voor je begint met sporten of werk. Ook is het belangrijk om de juiste bewegingen te maken.