Add Link
Image default
Sport

EMS training thuis: veelzijdig en effectief

Wil jij graag een krachtigere rug krijgen omdat je vaak te kampen hebt met rugpijn? Juist alle spieren in je lijf sterker maken? Je figuur verbeteren? Of na je bevalling je bekkenbodem weer versterken? Dit kan je allemaal bereiken met EMS training thuis. EMS is elektrische spierstimulatie. Het wordt al ruim 50 jaar gebruikt om spieren op een goede manier op te bouwen en zich optimaal te laten ontspannen. Topsporters hebben sinds 1970 de EMS training aan hun trainingsprogramma toegevoegd. De sporters plakken elektroden op die spieren die in hun sport extra belangrijk zijn, zodat er extra kracht ontwikkeld wordt in die desbetreffende spieren. Tot 15 jaar geleden werd er altijd gewerkt met plakelektroden, tegenwoordig bestaat er een speciaal trainingspak waar de elektroden in genaaid zijn. Het trainingspak bevat wel 12 elektrodeparen, waar alle belangrijke spiergroepen binnen één training mee worden gestimuleerd. De training is hiermee dus zeer effectief.

Sporten wanneer het jou uitkomt

Met EMS kan je sporten wanneer het jou uitkomt, waar het jou uitkomt. Ben je een dag op bezoek bij je opa en oma, heb je een gezellig vriendinnenweekend, ben je aan het logeren bij je tante of ben je gewoon thuis? Het maakt niet uit waar je bent, zolang je het EMS apparaat en de benodigdheden hebt meegenomen kan je trainen wanneer jij dat wilt. Zelfs als je onderweg bent kan je een training starten! Iedere training duurt maar 20 minuten. Zien jouw huisgenoten of gezinsleden jou op een makkelijke manier en in korte tijd fit worden en willen zij dit resultaat ook graag behalen? Dat kan gewoon met jouw trainingsapparatuur. Het EMS apparaat en het trainingspak kan met meerdere mensen gedeeld worden. De EMS apparatuur is medisch gecertificeerd en veilig in gebruik.

Een training kan op ieder moment afgebroken worden. Dus merk je dat je toch nog even naar het toilet moet, wordt er net een pakketje bij je bezorgd of heb je een ander trainingsprogramma uitgekozen dan je bedoeling was? Geen probleem, je kan de training stopzetten en je pakketje aannemen, het toilet bezoeken of het juiste trainingsprogramma zoeken.

Wel of niet sporten met spierpijn

Is het gevaarlijk om te sporten met spierpijn? Nee, dit is niet gevaarlijk. Wel raden we het af om een training te beginnen wanneer je nog last hebt van spierpijn. Wij adviseren dan ook om tussen iedere EMS work out een pauze in te lassen van minimaal 72 uur. Dan kunnen je spieren voldoende herstellen voordat je weer aan een nieuwe work out begint.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl

Gerelateerde artikelen

Wat zijn goede golfschoenen voor heren?

Til iedere gelegenheid naar een hoger niveau met het bestellen van originele medailles

Van sportbekers tot medailles bestellen; alles onder één dak is wel zo prettig!