Add Link
Image default
Onderwijs

Muziekworkshop op school

Tijd om vooruit te kijken?

Wil jij weer activiteiten op school inplannen?

Met de coronacrisis die op volle toeren draaide de afgelopen maand zijn voor veel scholen de activiteiten rondom kunst en cultuur op een laag pitje komen te staan. De focus lag op het draaiende houden van de dagelijkse gang van de schoolzaken en men leefde van dag tot dag. Ondertussen hebben meeste scholen hun draai weer gevonden en is het tijd om ook weer een blik vooruit te hebben. Kunstvakdocenten willen graag weer een betekenisvolle invulling geven aan hun lessen en met name de groepsopdrachten, teamwork en samenspel zijn gemist. Kleinkunstig helpt jullie graag hiermee  in het nieuwe schooljaar en een mooie invulling hiervan is bijvoorbeeld een muziekworkshop. Daarnaast is Kleinkunstig druk geweest met het creeren van online workshops.
Behoefte aan gemak? Kleinkunstig staat voor je klaar!

Behoefte aan gemak? Kleinkunstig staat voor je klaar!

Tijdens of na zware tijden is het des te prettiger als je als docent niet zo veel hoeft te organiseren voor een mooie workshop of cultuurdag. Het voordeel van door Kleinkunstig deze workshop op school te laten organiseren is dat Kleinkunstig vrijwel alle organisatie uit handen neemt én daarbij ook nog eens alle materialen/instrumenten verzorgt. Dus wil jij een workshop Djembé voor 25 leerlingen? Dan verzorgen wij niet alleen een steengoede workshopdocent, maar óók 25 Djembés en daarnaast ook voorbereidend lesmateriaal indien je de workshop graag meer wil inbedden in het curriculum. 

Ambachtelijk of innovatief? 

Kleinkunstig heeft meer dan tien diverse muziekshops in hun bestand. Van Songwriting tot Beatmaking en van Djembé tot Ringtones maken. Een workshop van 75, 90, 100 of 120 minuten geeft de leerlingen een laagdrempelige maar uitdagende kans om kennis te maken met een bepaalde muzikale techniek. Kleinkunstig is enorm gericht op innovativiteit maar gelooft ook sterk in de waarde die de ambachtelijke workshops hebben. Zij vormen de basis waar de moderne muziek op heeft voort kunnen bouwen. Het is dan ook heel erg leuk om leerlingen met beide vormen van muziek kennis te laten maken en ze zo bijvoorbeeld ook een stukje muziekgeschiedenis mee te geven. 

Liever een Cultuurdag?

Daarbij biedt de muziekworkshop ook een mooie invulling om te combineren met andere kunstvormen of -disciplines. Zo kan je een Cultuurdag rondom het thema Urban Streetlife organiseren waarbij je de East Side Crew een gave voorstelling laat geven, je de leerlingen een workshop Graffiti of Breakdance laat volgen én ze laat kennismaken met DJ-techniek, Rap of Beatmaking. Een gevarieerde dag die met de workshops rondom muziek een blijvende indruk achterlaten op de leerlingen. 

https://kleinkunstig.nl